Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații devastatoare la Rio de Janeiro - Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața

DW
inundatii Quito ecuador

Optsprezece persoane şi-au pierdut viaţa marţi în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale în oraşul turistic Petropolis, lângă Rio de Janeiro, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Până în prezent, au fost confirmate 18 decese cauzate de alunecări de teren şi inundaţii", se arată într-un comunicat al departamentului de pompieri din Rio de Janeiro, care a desfăşurat peste 180 de oameni la faţa locului.

Ministerul Dezvoltării Regionale anunţase anterior un bilanţ de şase morţi în această regiune muntoasă a statului Rio, în sud-estul Braziliei.

Pompierii nu au oferit o cifră cu privire la numărul posibil de persoane rănite sau dispărute.

"Au fost trimise echipe specializate de căutare şi salvare pentru a asista operaţiunile de salvare, cu sprijinul vehiculelor 4x4 şi ambarcaţiunilor", a afirmat serviciul de pompieri.

Pe reţelele de socializare şi în mass-media au circulat imagini cu case distruse de alunecări de teren pe versanţi şi maşini luate de ape.

Numeroase magazine au fost complet inundate de apa care a pătruns pe străzile din centrul istoric al oraşului Petropolis, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

În mai puţin de şase ore, unele zone din oraş au primit până la 260 de milimetri de apă, o cantitate mai mare decât era prevăzută pentru toată luna februarie, potrivit agenţiei de meteorologie MetSul.

Primăria din Petropolis a declarat "stare de calamitate" pentru a face faţă situaţiei de urgenţă, iar guvernatorul statului, Claudio Castro, a sosit în zonă pentru a-şi arăta sprijinul.

Aflat în vizită în Rusia, preşedintele Jair Bolsonaro a scris pe Twitter că a aflat de "tragedie" şi le-a cerut miniştrilor săi să ofere "ajutor imediat victimelor".

Ploile torenţiale s-au încheiat, însă pentru următoarele ore au fost prognozate precipitaţii "uşoare spre moderate", a avertizat primăria.

Petropolis, reşedinţa de vară a fostei curţi imperiale, este o destinaţie turistică care atrage un număr mare de vizitatori în căutarea istoriei, a plimbărilor în natură şi a unui climat mai temperat sau chiar mai răcoros decât pe litoralul din Rio, datorită altitudinii sale.

În ianuarie 2011, peste 900 de persoane au murit în regiunea muntoasă din Rio din cauza ploilor abundente care au provocat inundaţii şi alunecări de teren pe o zonă extinsă, inclusiv în Petropolis şi în oraşele învecinate Nova Friburgo, Itaipava şi Teresopolis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.