Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în Congo - Cel puţin 50.000 de persoane sunt sinistrate

Twitter
inundatii

Cel puţin 50.000 de persoane sunt sinistrate în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale din Republica Congo, determinând guvernul să declare 'stare de catastrofă naturală şi de urgenţă umanitară', relatează joi AFP potrivit Agerpres.

'Datele, colectate de ministerul responsabil cu acţiunea umanitară (...) precizează că aproximativ 50.000 de persoane, aflate în localităţile cel mai grav afectate, respectiv cele situate de-a lungul fluviului Congo, sunt în pericol', a declarat pentru radioul public ministrul comunicării Thierry Moungalla, dând publicităţii un raport al Consiliului de Miniştri.

Aceste inundaţii s-au soldat şi cu pierderi de vieţi omeneşti, însă autorităţile nu au dorit să precizeze numărul acestora, precum şi pagube materiale semnificative.

Cotidianul pro-guvernamental Les Dépeches de Brazzaville a raportat trei decese ca urmare a ploilor din ultimele zile doar în capitală.

'Au fost înregistrate şi pierderi uriaşe a mijloacelor de subzistenţă a populaţiei (plantaţii, animale, păsări de curte, rezerve de hrană) şi reapariţia anumitor boli', a adăugat Moungalla.

'Având în vedere amploarea acestei situaţii, guvernul Republicii Congo a declarat stare de catastrofă naturală şi de urgenţă umanitară în departamentele Likouala, Cuvette (nord) şi Plateaux (centru)', a anunţat ministrul comunicării.

În nord-vestul Republicii Democrate Congo vecine, autorităţile şi organizaţiile umanitare au anunţat vineri lansarea unor 'intervenţii masive' pentru cele 300.000 de persoane afectate de inundaţiile provocate de creşterea apelor râului Ubangi şi de ploi.

Cele două Republici Congo se află de la începutul lunii octombrie în sezonul ploios, care va dura până la sfârşitul lunii decembrie, conform prognozelor autorităţilor din aceste două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.