Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în Noua Zeelandă - Zeci de familii evacuate în plin lockdown

inundatie noua zeelanda

Ploile torenţiale care au căzut luni seară în oraşul neozeelandez Auckland, plasat în lockdown în urma unui focar de COVID-19, au condus la evacuarea a cel puţin o sută de familii afectate de inundaţii, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Imaginile prezentate marţi de mass-media neozeelandeze prezintă mai multe vehicule luate de ape, părinţi fugind cu copii în braţe în toiul nopţii şi echipe de intervenţie care încercau să ajungă în ambarcaţiuni la casele afectate din Auckland, cel mai populat oraş al ţării.

Primarului oraşului, Phil Goff, a declarat postului Radio New Zealand că locuitorii aflaţi în 50-60 de case au fost evacuaţi în cursul nopţii, unii dintre ei refugiindu-se la rude sau la prieteni, ori într-un centru pus la dispoziţie de autorităţi.

La rândul său, şefa guvernului neozeelandez, Jacinda Ardern, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Wellington că evacuările de urgenţă au prioritate asupra carantinei declarate în oraşul Auckland în urma focarului de COVID-19 detectat la începutul lunii august, întrucât "este mai important ca oamenii să se afle la adăpost".

Ploile abundente, care au căzut în cursul nopţii la vest de Auckland, au marcat a doua zi cu precipitaţiile cele mai însemnate cantitativ de la debutul măsurătorilor, potrivit unui tweet al serviciului de meteorologie din Noua Zeelandă, MetService.

La jumătatea lunii iulie, Noua Zeelandă a fost scena unor precipitaţii abundente care au afectat coasta de vest de ţării şi au condus la inundarea a câteva mii de locuinţe, în special în localitatea Westport, unde apele au ajuns până la înălţimea ferestrelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.