Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invadează Rusia și Republica Moldova? Lavrov: 'Moldova este pregătită să devină următoarea victimă!'

captură facebook
Serghei Lavrov

Invadează Rusia și Republica Moldova? Lavrov: 'Moldova este pregătită să devină următoarea victimă!'

Occidentul pregătește Republica Moldova pentru rolul de următoare victimă a războiului hibrid pe care țările occidentale l-au declanșat împotriva Rusiei, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la reuniunea Consiliului Miniștrilor de Externe din ţările membre Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), relatează Rador Radio România.

"Printre încercările eşuate de a rezolva problemele continentului nostru pe principiile OSCE se numără memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situația din Republica Moldova acum 20 de ani. NATO și UE, Bruxelles-ul, au tocat atunci fără menajamente documentul parafat deja de Chișinău și Tiraspolul, iar acum ucid și formatul "5+2", ultimul lucru rămas din eforturile comune pentru reglementarea transnistreană" - a spus şeful diplomaţiei ruse.

"În esență, Republica Moldova este pregătită să devină următoarea victimă în războiul hibrid declanșat de Occident împotriva Rusiei" - a spus ministrul rus.

Serghei Lavrov a subliniat că fiecare țară în care "emisarii occidentali, fundațiile și organizațiile neguvernamentale sunt acum active ar trebui să se pună pe gânduri".

Replica Moldovei

Drept replică la declarațiile de astăzi ale ministrului de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, autoritățile de la Chișinău au publicat un mesaj, prin care resping toate criticile aduse de demnitarul rus.

„Încă de la începutul invaziei brutale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în Moldova am resimțit întreg arsenalul de tentative de destabilizare pe care Rusia l-a declanșat împotriva noastră. Declarațiile Rusiei, fie ele de astăzi sau din ocazii anterioare, se înscriu în șirul acțiunilor ostile pe care Federația Rusă încearcă să le implementeze față de țara noastră de-a lungul ultimilor 30 de ani. Din fericire, în tot acest timp, statele partenere din occident ne-au fost alături, ajutându-ne să depășim cu succes aceste amenințări. Luând în calcul că ministrul Lavrov a ajuns totuși la reuniunea ministerială OSCE, sperăm că mesajul nostru - clar și tranșant - va fi înțeles și de el: Republica Moldova merge, ireversibil, pe calea europeană iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru”, au declarat reprezentanții Republicii Moldova, din Ministerul Afacerilor Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.