Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învață România din DEZASTRUL din Spania? 53 de şcoli sunt infectate doar după prima săptămână de cursuri

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Opt milioane de elevi s-au întors la cursuri în peste 28.000 de şcoli şi licee din Spania. Autorităţile au angajat zeci de mii de profesori şi au stabilit un protocol clar în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19. Prima săptămână a adus deja primele infectări în rândul profesorilor şi elevilor, anunță MEDIAFAX.

Copiii din Spania au reluat cursurile în mijlocul unei adevărate explozii de cazuri noi de COVID-19.

Ca să evite îmbolnăvirile, în şcoli au fost create grupuri mai mici şi toate instituţiile au fost dotate cu material de igienizare, termometre şi cu personal suplimentar.

Citește și: Doliu în lumea politică: A murit în timp ce se afla în campanie electorală. Viza funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj .

Deşi normele sanitare au fost aplicate cu stricteţe până acum, cazurile au apărut în aceste zile la cel puţin 53 de şcoli.

Din fericire, autorităţile au închis în mod preventiv două licee şi două grădiniţe, înainte de inaugurarea anului şcolar.

Cu toate emoţiile şi temerile din prima săptămână de şcoală, copiii, părinţii, dar şi profesorii au învăţat o lecţie nouă despre viaţa în pandemie.

Dori este profesoară de gimnaziu la o şcoală din Madrid şi poveşteşte că îşi primeşte elevii cu termometrul în mână, după care îi urmăreşte să se dezinfecteze pe mâini şi pe încălţăminte, de câte ori este nevoie.

„Înainte să intre în clase, copiii îşi igienizează încăltămintea cu ajutorul unui covoraş care conţine clor şi alte substanţe care curăţă. Trec apoi pe la un dozator de gel dezinfectant şi îşi curăţă bine mâinile şi apoi intră în clasă”, spune Dori Herranz, profesoară.

Chiar dacă Spania a înregistrat aproape 5.000 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, Guillermo este dispus să-şi ducă fetiţa la şcoală din nou. Părinţii de la această şcoală au primit un set de recomandări şi ei se ocupă să controleze simptomele înainte de a pleca la şcoală.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a soției lui Emi Pian: ‘Totul a fost planificat. Ei și-au făcut planurile, și mi-au omorât bărbatul’

„Noi ne ocupăm să controlăm temperatura acasă înainte să ieşim şi la întoarcere şi spunem cu cine am fost în contact. În principiu nu ne temem, cât timp nu ajungem în situaţii mai rele, precum cea din timpul stării de urgenţă. Nu trebuie să ne preocupăm mai mult decât este necesar”, a spus Guillermo, părintele unui copil din Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.