Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invazia Ucrainei de către Rusia a blocat procesul OMS de a verifica eficacitatea vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

Invazia Ucrainei de către Rusia a blocat procesul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a verifica eficacitatea vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V, utilizat în numeroase ţări latino-americane care au cerut avizul internaţional, relatează EFE, citat de Agerpres.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a admis joi că nici măcar nu a fost demarat procesul, într-o conferinţă de presă susţinută la Washington alături de ministrul american al sănătăţii, Xavier Becerra.

"Se avea în vedere ca echipa de inspecţie să se deplaseze acolo (în Rusia) cu câteva zile înainte de invazie, lucru pe care acum nu îl mai putem face", a declarat directorul OMS.

Vaccinul Sputnik V este deja aprobat în 70 de ţări, printre care Mexic, Argentina, Venezuela şi Bolivia, potrivit Fondului de Investiţii Directe al Rusiei (FIDR).

Totuşi, vaccinul rusesc nu a fost încă aprobat de OMS, ceea ce înseamnă că în diferite cazuri certificatul de imunizare cu acest vaccin nu poate fi folosit pentru a călători în multe ţări.

Un alt subiect de discuţie între Tedros şi Becerra, în afară de pandemia de COVID-19, a fost criza climatică, considerată unul dintre cele mai mari riscuri sanitare cu care se confruntă lumea.

Becerra a avertizat că "planetă este în pericol" şi a subliniat angajamentul asumat de preşedintele SUA, Joe Biden, de a reduce emisiile cu 50 % până în 2030.

Potrivit directorului OMS, 7 milioane de persoane mor în fiecare an din cauza infecţiilor pulmonare asociate poluării. El a ţinut să precizeze că actuala "criză climatică" este şi o criză sanitară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.