Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inventatorul comenzilor `Cut`, `Copy` şi `Paste`, a murit la vârsta de 74 de ani

lumanare doliu

Informaticianul Larry Tesler, inventatorul unor comenzi precum „Cut”, „Copy” şi „Paste”, a murit la vârsta de 74 de ani, informează BBC, citată de news.ro.

Tesler a început să lucreze în Silicon Valley la începutul anilor 1960, când computerele nu erau accesibile majorităţii oamenilor. Graţie inovaţiilor pe care le-a gândit - inclusiv comenzile „Cut”, „Copy” şi „Paste” - ele au devenit uşor de înţeles şi de utilizat.

Una dintre cele mai utilizate comenzi, „Copy - Paste”, a fost bazată, aparent, pe o veche metodă de editare - porţiuni de text imprimat erau tăiate, fizic, şi lipite unele de altele.

Citeşte şi: ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

Comanda a fost încorporată în softul Apple pe computerele Lisa în 1983 şi pe Macintosh, tip de computer care a fost lansat anul următor.

Tesler a lucrat o bună perioadă pentru Xerox. „Inventatorul Cur/Copy & Paste, Find & Replace şi altele, a fost fostul cercetător Xerox Larry Tesler. Ziua voastră de lucru este mai uşoară mulţumită ideilor lui revoluţionare”, a transmis compania pe Twitter.

Larry Tesler s-a născut în New York, în 1945, şi a studiat la Stanford (California). După absolvire, s-a specializat în designul interfaţei  cu utilizatorul.

A lucrat pentru companii importante. A început la Xerox Palo Alto Research Center (Parc), înainte ca Steve Jobs să îl aducă la Apple, unde a petrecut 17 ani şi a devenit cercetător principal.

După ce a plecat de la Apple, a înfiinţat un start-up educaţional şi a lucrat pentru scurte perioade la Amazon şi Yahoo!.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.