Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invenție revoluționară în plină criză COVID-19: mască medicală pentru cei care lucrează cu persoane cu deficiențe de auz - 'Nu cerem bani pentru ele'

O studentă din Statele Unite a inventat măşti medicinale care să îi ajute pe cei care au deficienţe de auz, arată platforma Lex18. Tânăra în vârstă de 21 de ani realizează măştile acasă şi le pune la dispoziţie gratuit celor care au nevoie de ele.

Ashley Lawrence studiază ştiinţele educaţiei la Eastern Kentucky University. Din cauza pandemiei este obligată să rămână izolată acasă. „Am văzut că se fac multe măşti pe care să le păstrezi în locul celor de unică folosinţă şi m-am întrebat cum rămâne cu oamenii care au deficienţe de auz”, povesteşte tânăra în vârstă de 21 de ani, potrivit Mediafax.

E URGENȚĂ, dar nu chiar: Florin Cîțu anunță că RECTIFICAREA bugetară mai așteaptă câteva zile

„Am simţit că e foarte important şi că, mai ales în vremuri ca astea, oamenii au nevoie să comunice”, a mai spus Ashley. Tânăra a folosit cearşafuri şi material plastic pe care l-a găsit în casă pentru a realiza primele modele ale măştii care le permite celor ce au dizabilităţi auditive să vadă buzele persoanei care poartă masca medicinală.

În două zile, Lawrence a primit zeci de comenzi din şase state.

„Nu cerem bani pentru ele pentru că ne gândim că, dacă ai nevoie, atunci nu cred că ar trebui să plăteşti pentru ele. Le trimitem gratis oriunde ni se cere. Poate dacă va trebui să trimitem în străinătate vom cere să fie acoperite costurile de transport”, a explicat Lawrence.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.