Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E URGENȚĂ, dar nu chiar: Florin Cîțu anunță că RECTIFICAREA bugetară mai așteaptă câteva zile

florin citu

E stare de urgnță, dar redistribuirea banilor se face cu mare grjă. Rectificarea bugetară care ar fi trebuit să fie votată astăzi va intra abia luni în şedinţa de Guvern şi va fi una intermediară, a declarat, joi, la Digi 24, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, conform Agerpres.

Citește și: PING-PONG cu nervii timișorenilor: Maternitatea Odobescu NU SE REDESCHIDE, carantina contină

"Nu intră astăzi (rectificarea bugetară în şedinţa de Guvern, n.r.), intră săptămâna viitoare, luni. Este o rectificarea bugetară intermediară care nu va face foarte multe schimbări în buget. Doar alocăm mai multe fonduri pentru Sănătate, pentru fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului şi a Guvernului. Sunt mai mulţi bani pentru şomaj tehnic şi pentru concedii medicale, unde vom suplimenta fondurile. Alt obiectiv este acela de a injecta bani în economie. Plătim facturile la timp, vom plăti concediile medicale, rambursăm TVA şi am rambursat 3 miliarde (de lei - n. r.) în martie. Încercăm ca statul să nu aibă o problemă cu plata, să nu fragmentăm economia. Asta ar fi şi rugămintea mea şi apelul meu către toate companiile, cei care pot să plătească: să plătească la timp, pentru că aşa facem ca banii să circule şi să ţină cât mai multe companii în viaţă, în acest moment", a afirmat Cîţu.

Recent, ministrul Finanţelor Publice a declarat că se lucrează la rectificarea bugetară şi se încearcă intrarea cu documentul în şedinţa de Guvern de joi, 2 aprilie, dacă nu, "va fi aprobată cu siguranţă luni".

Oficialul a precizat, la finele lunii martie, că vor fi suplimentate fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele, unde este nevoie, astfel încât toţi cei care au nevoie să poată beneficia de resursele necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.