Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INVESTIGAȚIE Rise Project! Codrin Ștefănescu, TRANZACȚIE de 4 milioane de euro cu Primăria București

www.stiripesurse.ro
Codrin Ștefănescu

Afacere de zile mari a secretarului PSD, Codrin Ștefănescu, descoperită de jurnaliștii de la Rise Project. Social - democratul ar urma să vândă un teren pe care municipalitatea bucureșteană dorește să extindă Bulevardul Timișoara. Prețul de vânzare ar fi de

"În noiembrie 2013, urmând o inițiativă a primarului Sorin Oprescu, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a hotărât exproprierea unei salbe de terenuri, astfel încât să facă posibilă extinderea Bulevardului Timișoara până la întâlnirea cu șoseaua de centură a orașului.

Printre loturile de pământ pe care hotărârea CGMB le-a nominalizat pentru această expropriere se găsește și unul pe care Codrin Ștefănescu îl deține în coproprietate cu o fostă colaboratoare a magnatului imobiliar Dragoș Dobrescu (48 de ani).

Terenul lui Ștefănescu și al fostei colaboratoare a lui Dobrescu – în suprafață de 3,18 hectare – reprezintă cea mai mare parcelă dintre cele aproape nouăzeci, pe care CGMB și-a propus să le cumpere de la particulari pentru a putea construi prelungirea Bulevardului Timișoara.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Terenul de 12,7 hectare pe care Codrin Ștefănescu și fosta colaboratoare a lui Dragoș Dobrescu îl au, în total, în această extremitate a Bucureștiului a aparținut statului român până în februarie 2004.

În luna aceea, a fost retrocedat, în bloc, împreună cu altele, în suprafață cumulată de 107,9 hectare, la cererea companiei Institutul Pasteur SA, care a susținut că toate aceste pământuri făceau parte din patrimoniul ei istoric", scrie Rise Project.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.