Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investigaţii senologice gratuite, pentru 120 de paciente oncologice

dw.com
medici ATI

Un număr de 120 de paciente oncologice pot beneficia de investigaţii senologice gratuite (mamografie digitală, ecografie mamară, consult) la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea din Bucureşti, potrivit Agerpres.

Persoanele interesate se pot programa la numărul de telefon 0314.37.99.00, informează Fundaţia Renaşterea prin intermediul unui comunicat de presă.

"În perioada pandemiei COVID-19, pacientele diagnosticate cu cancer mamar, care trebuie să se prezinte periodic la reevaluări, au întâmpinat dificultăţi în a face controalele medicale, în special cele imagistice. Pacientele oncologice trebuie ca, până la 5 ani de la finalizarea tratamentului, să efectueze investigaţii imagistice periodic, având, în această perioadă de timp, risc ridicat de recidivă. Un diagnostic precoce şi intervenţia medicală rapidă le pot ajuta să redevină sănătoase", subliniază reprezentanţii fundaţiei.

Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ - A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept...

În această toamnă, Fundaţiile Globalworth şi Renaşterea au lansat Caravana Mobilă de diagnosticare a cancerului de col uterin, care a pus la dispoziţie 1.200 de teste Papanicolau pentru femeile din Chitila, Agigea şi Mihăeşti Vâlcea.

 


Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


"Prin finanţarea oferita anul acesta de Fundaţia Globalworth, Unitatea de Diagnostic Mobil a oferit 1.200 de analize femeilor din zonele cu acces limitat la servicii medicale, iar 120 de paciente oncologice pot efectua în gratuitate mamografii digitale, ecografii sau consult senologic la Centrul Medical de Excelenta Renaşterea din Bucureşti. Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm şi să informăm femeile despre importanţa controlului medical periodic şi să contribuim, pe cât posibil, la creşterea ratei de supravieţuire din cancerul de sân şi de col uterin", a declarat preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană.

"Stă în puterea fiecăruia dintre noi să fim responsabili, să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru. În mod special, grija trebuie îndreptată către femeile atât de greu încercate, precum cele care au primit diagnosticul de cancer. Faptul că au învins această boală le transformă în modele pentru noi şi ne bucurăm că avem posibilitatea de a le sprijini în a efectua gratuit analizele medicale atât de importante pentru etapa post-tratament oncologic, precum mamografia sau ecografia senologică", a precizat Raisa Beicu, Marketing & PR Manager Globalworth.

Colaborarea dintre Globalworth şi Fundaţia Renaşterea a început în anul 2017, când Globalworth Tower, a doua cea mai înaltă clădire de birouri din România, a fost iluminată în roz, culoarea ce simbolizează lupta împotriva cancerului de sân, se precizează în comunicat. Ulterior, Globalworth a contribuit cu o donaţie pentru achiziţionarea unui ecograf 4D, echipamentul fiind folosit în Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea.

Conform aceleiaşi surse, în 2018, Fundaţia Globalworth s-a implicat în programele de prevenire şi diagnosticare precoce a cancerului la sân şi col uterin, prin care s-au realizat 829 de investigaţii medicale femeilor din categorii vulnerabile: ecografii mamare, mamografii, consultaţii ginecologice, teste Papanicolau şi susţinere pentru activităţile Asociaţiei de Sprijin a Pacientului Oncologic.

În 2019, Fundaţia Globalworth a oferit 1.000 de măşti FFP2 pentru pachetele de protecţie oferite de Fundaţia Renaşterea personalului medical şi pacienţilor oncologici în perioada pandemiei COVID. Până în prezent, suma totală alocata de Globalworth pentru programele Fundaţiei Renaşterea pentru prevenţia cancerului de sân şi de col uterin depăşeşte 80.000 de euro. În total, Globalworth şi Fundaţia Globalworth au donat 130.000 de euro proiectelor Fundaţiei Renaşterea, se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.