Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiție de 35 de milioane de euro pentru modernizarea axei rutiere care străbate Galațiul

tv8.md
drum in lucru

Axa rutieră care străbate județul Galați de la nord la sud va fi modernizată cu fonduri europene. Valoarea proiectului este de aproximativ 35 de milioane de euro, informează Mediafax.

Conform proiectului vor fi modernizate porțiuni din șapte sectoare de drum pe o lungime de 60 de kilometri. Investiția va fi realizată cu bani europeni în baza unui parteneriat semnat de Consiliul Județean Galați și Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Parteneriatul a fost aprobat joi de consilierii județeni.

„Anul acesta vom primi 2,5 milioane de lei, fonduri europene, pentru a realiza toate studiile de teren şi documentaţiile tehnice, după care, imediat ce noile axe de finanţare vor fi lansate, vom solicita bani de la Uniunea Europeană pentru realizarea lucrărilor. Conform reglementărilor în vigoare, prin această procedură avem certitudinea că vom primi finanţare pentru această investiţie. Proiectul prevede modernizarea a 61,5 km de drum judeţean, pe ruta DN24D - Bălăbăneşti – Bălăşeşti - Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi – Mihail Kogălniceanu - intersecţia cu DN25. Această axă rutieră traversează judeţul de la nord la sud, iar prin acest proiect vom interveni pe mai multe drumuri judeţene. Vor fi realizate lucrări ample de modernizare, inclusiv de consolidare a fundaţiei şi reabilitare a podurilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Traseul DN24D - DJ 251B - DJ 251A - DJ 251H - DJ 251 - DJ 255A – DN 25 are o lungime de aproape 90 de km, însă se va interveni doar pe acele segmente de drum care nu au mai fost reabilitate sau modernizate în ultimii cinci ani. Valoarea estimata a investiţii este 35 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.