Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţie de 43 de milioane lei pentru reabilitarea blocului central al Spitalului Judeţean Slatina

spitale

Blocul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi reabilitat printr-o investiţie a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), studiul de fezabilitate al proiectului reactualizat fiind aprobat vineri, într-o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean (CJ) Olt, potrivit Agerpres.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că a fost necesară reactualizarea proiectului în urma modificărilor făcute astfel încât să poată fi obţinută autorizaţie de securitate la incendiu, fapt ce a determinat creşterea costurilor cu aproximativ 50%.

Totodată, Oprescu a menţionat că va fi organizată o nouă licitaţie pentru lucrări deoarece constructorul stabilit iniţial a renunţat în urma creşterii costurilor proiectului faţă de cele estimate iniţial.

"Astăzi am avut o şedinţă de îndată a CJ Olt. Este vorba despre reabilitarea şi modernizare a blocului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, un proiect început în urmă cu câţiva ani, care, din păcate, s-a blocat la Compania Naţională de Investiţii. La vremea respectivă, el a fost licitat, a câştigat o firmă, ulterior s-au dus la ISU pentru obţinerea autorizaţiei de incendiu, iar ISU le-a adus o serie de modificări pe proiect, care au însemnat cam 50% din valoarea proiectului iniţial, creşteri de preţ. Şi atunci, constructorul a renunţat la acel contract, a fost reactualizat din nou studiul de fezabilitate, iată, a ieşit noua sumă care va însemna modernizarea pavilionului şi corpului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Este vorba despre 43 de milioane de lei şi astăzi am aprobat-o, în perioada următoare urmează să fie scos de Compania Naţională de Investiţii la licitaţie", a spus Marius Oprescu.

În 2017 a fost aprobată reabilitarea blocului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina printr-o investiţie a CNI, cofinanţată de CJ Olt, în valoare totală de 16,08 milioane lei, pentru reabilitarea spaţiilor medicale, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea instalaţiilor şi recompartimentări.

Spitalul Judeţean Slatina a reabilitat blocul Medicală, iar pentru cel de-al treilea corp de clădire, blocul Materno - Infantil, sunt în derulare lucrări de reabilitare exterioară după ce anterior au fost reabilitate mai multe secţii ce funcţionează în clădire.

O altă investiţie preconizată la SJU Slatina este cea pentru digitalizare, cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), preşedintele CJ Olt arătând că pentru aceasta a fost solicitată o finanţare de 900.000 euro.

"Este un proiect pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina l-a depus în nume propriu, un proiect de aproximativ 900.000 de euro, prin care se urmăreşte demersul de digitalizare a întregului spital. Nu ştiu dacă vom reuşi în aceşti bani să finalizăm acest demers, dar cu siguranţă este un început important pentru că în cadrul proiectului vor fi cumpărate o serie de calculatoare, servere, absolut necesar, pentru această digitalizare, va fi creat un soft astfel âncât toată activitatea şi lucrul cu pacienţii să fie integrate în acelaşi program", a adăugat Marius Oprescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.