Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiție de peste 12 milioane de lei pentru modernizarea integrală a staţiei de transformare Orăştie

enel

E-Distribuţie Banat, operator de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit peste 12 milioane de lei pentru modernizarea integrală a staţiei de transformare Orăştie din judeţul Hunedoara.

”E-Distribuţie Banat, operator de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit peste 12 milioane de lei pentru modernizarea integrală a staţiei Orăştie, judeţul Hunedoara, prin înlocuirea transformatoarelor, echipamentelor de înaltă şi de medie tensiune. Investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a reţelei electrice din Orăştie, care a presupus şi înlocuirea liniilor electrice subterane de medie tensiune, a posturilor de transformare şi a cutiilor de distribuţie”, a informat compania.

Staţia este echipată cu două transformatoare cu o capacitate totală instalată de 32 Mega Volt Amperi (câte 16 MVA fiecare) şi asigură alimentarea cu energie electrică a peste 14.000 de clienţi casnici şi industriali.

Proiectul de retehnologizare a presupus modernizarea integrală a staţiei prin înlocuirea echipamentelor primare de înaltă şi medie tensiune, a transformatoarelor de putere şi a dulapurilor de protecţii. Totodată, a fost modernizată clădirea unde se află amplasate celulele de medie tensiune şi camera de comandă, iar construcţiile civile exterioare au fost consolidate.

Staţia Orăştie este integrată în sistemul de telecontrol, ce permite E-Distribuţie Banat să efectueze manevre rapid, de la distanţă, în cazul în care în reţea se înregistrează avarii, pentru a realimenta clienţii afectaţi în timp mai scurt decât prin deplasarea unei echipe. Totodată, proiectul dispune de un sistem complet modernizat de telegestiune pentru siguranţa şi protecţia echipamentelor, ce include componente de videosupraveghere, antiefracţie, antiincendiu şi pentru controlul accesului.

“Continuăm investiţiile spre o tranziţie energetică sustenabilă şi venim în sprijinul clienţilor noştri cu reţele de distribuţie a energiei electrice moderne, participative, la standarde europene. Proiectul de retehnologizare a staţiei Orăştie creşte siguranţa în exploatarea reţelei de distribuţie şi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, reducând costurile de mentenanţă şi protejând mediul prin utilizarea de echipamente moderne, la standarde înalte de performanţă. Planul de investiţii al companiei prevede inclusiv modernizarea celei de-a doua staţii de transformare care alimentează zona Orăştie, în beneficiul a peste 3.000 de clienţi”, a declarat Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuţie.

O parte importantă din echipamentele utilizate în cadrul proiectului, precum întreruptoarele şi separatoarele de înaltă, transformatoarele de măsurare de tensiune şi de curent 110kV, descărcătoare 110 kV cu rezistenţă variabilă, sunt fabricate în România.

Pentru acest an, E-Distribuţie Banat are planificate investiţii de aproape 220 de milioane de lei în modernizarea şi digitalizarea reţelelor electrice. Din valoarea totală, 25 milioane de lei sunt planificate pentru lucrări de modernizare linii şi staţii de transformare de înaltă tensiune, 38 milioane de lei pentru lucrări de modernizare şi construcţie de linii de medie tensiune şi posturi de transformare iar 23 milioane de lei pentru liniile de joasă tensiune. Totodată, E-Distribuţie Banat are în plan înlocuirea de linii electrice şi continuarea implementării sistemelor de Telecontrol. Compania va instala contoare inteligente pentru aproximativ 56.700 de clienţi din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

În total, companiile E-Distribuţie din România investesc anul acesta aproximativ 880 milioane de lei, echivalentul a 182 milioane de euro, în modernizarea, digitalizarea şi extinderea reţelei electrice din Bucureşti şi din cele zece judeţe din ţară în care îşi desfăşoară activitatea.

”Programele de investiţii din acest an au impact direct asupra capacităţii reţelei de a distribui energie noilor consumatori şi de a îmbunătăţi gestionarea întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranţă a clienţilor”, precizează compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.