Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţie de peste două milioane de euro în orașul Piatra-Neamț. Iluminatul va fi modernizat cu fonduri europene

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Orașul Piatra-Neamț va avea iluminat public inteligent la standarde europene în urma unei investiții de peste două milioane de euro. Consumul de energie la nivelul orașului o să scadă și iluminatul va fi extins în toate cartierele, anunță Primăria.

Primăria anunță că anul acesta în orașul Piatra-Neamț va fi montat un sistem de iluminat modern și eficient energetic. Acesta va fi realizat prin două proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, cu o valoare totală de peste două milioane de euro, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’ .

Principalele avantaje sunt extinderea rețelelor urbane, diminuarea numărului de avarii și reducerea cu cel puțin 40% a consumului de energie.

„Prin aceste proiecte se va extinde iluminatul public si pe străzile unde nu există în prezent. Corpurile vechi vor fi înlocuite cu tehnologie LED, iar monitorizarea și controlul sistemului de iluminat se va face prin telegestiune”, a anunțat Primăria Piatra-Neamț.

Proiectele sunt în diferite stadii de implementare, urmând ca ambele să fie finalizate în cursul anului 2021, precizează reprezentanții municipalității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.