Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiție în premieră la Galați: Aparat care depistează cancerul de piele/ Costel Fotea, președintel CJ Galați: Este un moment unic!

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”
aparat care depisteaza cancerul

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasa Parascheva din orașul Galați a fost dotat cu un echipament unic în România. Este vorba despre un aparat care, printre altele, descoperă cancerul de piele.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, a fost inaugurat, astăzi, Centrul de Diagnosticare a Cancerului cu ajutorul PET-CT-ului. Este un echipament medical ultraperformant, care folosește cea mai avansată tehnică de investigație a cancerului din cadrul Medicinei Nucleare. Investiția, care a presupus achiziționarea echipamentului și amenajarea spațiului, a fost realizată de către Consiliul Județean Galați din bugetul propriu. Valoarea investiției este de 8.449.000 de lei.

“Este un moment unic pentru medicina gălățeană, care vine după câțiva ani de muncă și pregătire. Este o nouă investiție importantă pe care o facem pentru oameni, pentru sănătatea lor. În urmă cu 5-6 ani am început să implementăm un plan de luptă cu această teribilă maladie și am spus că vom transforma Galațiul într-unul din cele mai puternice centre naționale de diagnosticare și tratare a cancerului. Practic, astăzi, suntem singurul centru din regiune și unul dintre puținele din țară care au un PET-CT, un echipament ultraperformant care poate descoperi cancerul în stadii incipiente, localizează precis celulele tumorale, stadializează gravitatea bolii, monitorizează eficiența tratamentului oncologic și depistează recidivele.

Cu cât această boală este descoperită mai repede, cu atât cresc șansele de vindecare. În plus, pentru pacienți această procedură este gratuită.

În acest moment, Galațiul are două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea cancerului și un sistem ultramodern de diagnosticare a acestei boli. Primul accelerator are aproape 30.000 de ședințe realizate, iar cel de-al doilea accelerator a fost deja montat și se află în procedură de autorizare la CNCAN”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Există un întreg protocol pentru programarea pacientului la astfel de investigații, iar înainte de realizarea procedurii pacientul va primi un set de indicații pe care va trebui să le urmeze (un regim alimentar adecvat, evitarea efortului fizic și hidratarea corespunzătoare).

Examinarea cu ajutorul PET-CT-ului este indicată în majoritatea tipurilor de cancer, inclusiv tumorile agresive pot fi diagnosticate și monitorizate prin această metodă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.