Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiție majoră la Zalău: autoritățile construiesc un bazin de înot didactic în valoare de 12 milioane de lei

Primaria Sectorului 4
bazin inot olimpic

Primul bazin de înot didactic din Zalău va fi realizat în municipiu de Compania Naţională de Investiţii (CNI), indicatorii tehnico-economici ai investiţiei de circa 12 milioane de lei fiind recent aprobaţi de Guvern, potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode, relatează Agerpres.

Citește și: Întreaga flotă de avioane Boeing 747 va fi retrasă din circulație, ca urmare a efectelor generate de coronavirus

"Pentru că zălăuanii trebuie să cunoască adevărul, vreau să fac cunoscut faptul că un nou proiect de dezvoltare locală a primit undă verde de la actualul Guvern! Mai precis, este vorba aprobarea indicatorilor tehnico economici şi introducerea la finanţare a proiectului privind construirea unui Bazin de înot didactic în municipiul Zalău (strada Făgetului, cartierul Dumbrava Nord), obiectiv derulat prin Compania Naţionala de Investiţii. În perioada imediat următoare, se va demara procedura de achiziţie publică în vederea contractării lucrărilor de proiectare si execuţie a acestui obiectiv. Construcţia se adresează uzului didactic, cu posibilă utilizare publică în perioada de timp din afara orarului şcolar. Bazinul de înot este proiectat astfel încât să respecte normele europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educaţional", precizează Lucian Bode, vineri, într-o postare pe contul său de Facebook.

Potrivit ministrului, bazinul va avea o adâncime variabilă între 1,20 şi 1,80 m, o dimensiune de 25 x 12,5 m, şi o capacitatea de 65 de persoane, construcţia fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori şi personalul de întreţinere.

"De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de înot vor avea acces la două vestiare, diferenţiate pe sexe, prevăzute cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. Totodată, în clădirea care adăposteşte bazinul de înot se va regăsi şi un cabinet de prim ajutor. Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 12 milioane de lei, iar durata estimată de realizare este de 12 luni", adaugă Lucian Bode.

Precizările ministrului Transporturilor vin în contextul în care conducerea primăriei Zalău a adresat Guvernului, recent, o scrisoare publică în care reclamă lipsa sprijinului pentru unele proiecte de dezvoltare locală, printre care şi bazinul de înot menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.