Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiție spectaculoasă: Fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi se implică în construirea unei căi ferate peste Bosfor

aecom.com
Strâmtoarea Bosfor, Yavuz Sultan Selim pod

Fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi (ADQ) şi Turcia poartă discuţii pentru construirea unei căi ferate peste Strâmtoarea Bosfor, în cadrul unui coridor comercial care ar urma să lege Europa de Orientul Mijlociu şi Asia, au declarat pentru Bloomberg mai mulţi oficiali din apropierea acestui dosar.

Calea ferată ar urma să treacă peste podul Yavuz Sultan Selim, unul dintre cele mai lungi şi mai largi poduri de acest fel din lume, construit pentru trei miliarde de dolari în mandatul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pentru a lega partea europeană de cea asiatică a Istanbulului.

Calea ferată face parte dintr-o serie de acorduri potenţiale dintre Turcia şi Emiratele Arabe Unite, a cărei capitală este Abu Dhabi. În luna iulie a acestui an, Emiratele Arabe Unite au promis 51 de miliarde de dolari pentru a sprijini economia Turciei care acum trece printr-o perioadă dificilă.

Într-un comunicat de presă, Guvernul EAU şi-a exprimat speranţa că schimburile comerciale cu Turcia se vor dubla, până la 40 de miliarde de dolari, până în 2030, şi că "sectoarele cheie" pentru investiţii includ energia, logistica, turismul şi agricultura.

Graţie locaţiei sale strategice între Europa şi Asia şi controlului asupra accesului în Marea Neagră, Turcia încearcă să devină o parte crucială a unui coridor comercial ce ar urma să lege Londra şi Beijingul. Sursele citate de Bloomberg susţin că Turcia speră să lege ţările din Golf de reţeaua sa rutieră şi feroviară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.