Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiție uriașă cu mii de locuri de muncă: Proprietarul Jaguar Land Rover deschide o fabrică de baterii electrice

Agerpres
Jaguar Land Rover

Proprietarul Jaguar Land Rover a dezvăluit planurile de a construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Marea Britanie. Compania afirmă că prin investiția de 4 miliarde de lire sterline va crea până la 4.000 de noi locuri de muncă directe și alte mii în lanțul de aprovizionare.

Tata Motors spune că intenționează să investească peste 4 miliarde de lire sterline, iar premierul Rishi Sunak a declarat că noua fabrică din Somerset va crea mii de locuri de muncă calificate pentru britanicii din întreaga țară, potrivit Sky News.

Potrivit Tata Group, este una dintre cele mai mari investiții din istorie în sectorul auto britanic, iar factoria va furniza jumătate din producția de baterii necesară până în 2030.

Aceasta este prima gigafabrică a companiei din afara Indiei - iar Sunak a declarat că este „incredibil de mândru” de acest moment. „Investiția de mai multe miliarde de lire sterline a Grupului Tata într-o nouă fabrică de baterii în Marea Britanie este o dovadă a forței industriei noastre de producție auto și a lucrătorilor calificați”, a spus premierul.

„Având în vedere că tranziția globală către vehiculele cu emisii zero este în plină desfășurare, acest lucru va contribui la creșterea economiei noastre prin avansarea către tehnologia bateriilor, creând în același timp până la 4 000 de locuri de muncă și alte mii de locuri de muncă în lanțul de aprovizionare”, a mai spus Sunak Noua gigafabrică din Bridgwater va furniza baterii pentru viitoarele modele electrice ale Jaguar Land Rover - inclusiv mărcile Range Rover, Defender, Discovery și Jaguar, și are potențialul de a furniza baterii și pentru alți producători auto.

 

Producția la noua unitate ar trebui să înceapă în 2026.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.