Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiții importante ale Primăriei Capitalei în spitalele bucureștene

ASSMB
ASSMB

PRIMĂRIA CAPITALEI, PRIN ASSMB, INVESTIȚII DE PESTE 50 DE MILIOANE DE EURO, DIN FONDURI EUROPENE, ÎN MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII CELOR 19 SPITALE ADMINISTRATE

În cursul zilei de vineri, 14.05.2021, ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituție aflată în subordinea Primăria Municipiului Bucureşti, a încărcat în sistemul informatic MYSIS - pentru a fi evaluat de către Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE) -, Proiectul ”Creșterea siguranței pacienților în cadrul Spitalului Clinic de copii Dr.Victor Gomoiu”, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Valoarea totală a proiectului, depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), este de aproape 150.000 euro, obiectivul fiind instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, și de detectare, semnalizare și alarmare  în cazul depășirii cocentrației maxime admise de oxigen în atmosferă, pentru creșterea gradului de securitate la incendii.

Un proiect similar, în curs de pregătire, vizează și Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie ”Foișor”, valoarea acestuia fiind tot de circa 150.000 euro.

Sunt doar două exemple, dintr-o serie de aproape 20 de proiecte pe fonduri europene elaborate de Direcția Proiecte-Programe din cadrul ASSMB, cu o valoare totală de 50,75 milioane de euro, destinate decontării cheltuielilor generate de pandemie, consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare și infrastructurii medicale de care dispun cele 19 unități sanitare aflate în administrarea ASSMB, în contextul efortului general de combatere a epidemiei de COVID-19.

O parte dintre aceste proiecte au fost deja aprobate, semnate și sunt în curs de implementare, altele au fost încărcate în sistemul MYSMIS și se află în evaluarea MIPE, iar o a treia categorie sunt în etapa de elaborare/pregătire în vederea încărcării în sistem.

Concret, tot în cadrul POIM, în prezent sunt în pregătire alte nouă proiecte care urmăresc „creșterea siguranței pacienților”, și care privesc în principal modernizarea/extinderea instalațiilor electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructura de fluide medicale.

Valoarea totală a acestor proiecte este de 22,5 milioane de euro (2,5 milioane de euro/proiect), unitățile sanitare vizate fiind:

-Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr.Victor Babeș”

-Spitalul Clinic Colentina

-Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr.Carol Davila”

-Spitalul Clinic ”Nicolae Malaxa”

-Spitalul de Pneumoftiziologie ”Sf.Ștefan”

-Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”

-Spitalul Clinic ”Dr.I.Cantacuzino”

-Spitalul Clinic de Phiatrie ”Prof.Dr.Alexandru Obregia”

-Spitalul Clinic ”Colțea”

De asemenea, au fost semnate, și se află deja în curs de implementare, 5 contracte de finanțare în cadrul POIM, care permit decontarea cheltuielilor generate în contextul combaterii pandemiei și consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. În total, este vorba de 24,2 milioane de euro:

-Proiectul ”STOP-COVID în cadrul Spitalelor ASSMB” – 8.125.257 euro

-Proiectul ”STOP-COVID în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr.Victor Babeș” – 7.067.790 euro

-Proiectul ”STOP-COVID în cadrul Spitalului Clinic Colentina” – 5.649.031 euro

-Proiectul ”STOP-COVID în cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie Dr.Carol Davila” – 754.661 euro

-Proiectul ”Optimizarea măsurilor de prevenire și combatere a CIVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Th.Burghele ” – 2.633.014 euro

În evaluare la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene și la Ministerul Sănătății, se află și o serie de alte proiecte depuse de ASSMB în cadrul POIM, POCU - Programul Operațional Capital Uman. Valoarea totală a acestora este de 3,75 milioane euro:

- Proiectul ”PRO SARCINA – Program de îngrijire a gravidei și copilului – etapa II” - depus în cadrul POCU, urmărește furnizarea de servicii medicale de prevenție/diagnosticare pentru un număr de 2.000 de femei gravide din regiunea București-Ilfov, și combaterea oricărei forme de discriminare prin oferirea de servicii medicale adecvate și de calitate - orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament pentru principalele patologii – unui număr de 1.122 femei aparținând grupurilor vulnerabile. Valoarea acestui proiect este de 1.923.182 euro;

- Proiectul ”Caravana – Împreună pentru Sănătate - depus în cadrul Granturi SEE 2014-2021, are ca obiectiv general îmbunătățirea accesului la serviciile de asistență medicală pentru 4.200 de persoane din grupurile vulnerabile, inclusiv romi din regiunea București-Ilfov, prin intermediul Caravanei mobile – Împreună pentru Sănătate. Valoarea proiectului este de 982.944 euro;

- Proiectul ”STOP-COVID în cadrul Spitalului Filantropia – Banca de Lapte”- depus în cadrul POIM, vizează crearea unei unități medicale mobile de tip „Banca de lapte”, în cadrul Spitalului Clinic Filantropia, dotată corespunzător pentru furnizarea de lapte donator suficient pasteurizat nou-născuților. Scopul este evitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 a mamelor donatoare, în vederea continuării donării de lapte uman în perioada pandemiei de COVID-19. Valoarea acestui proiect se ridică la 846.493 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.