Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiții majore în IMM-uri și start-up-uri din partea UE, inclusiv în România: 307 milioane de euro pentru 64 de întreprinderi

Calea Europeana
stat de drept bani europeni

Consiliul European pentru Inovare (CEI) a acordat peste 307 milioane de euro unui număr de 64 de întreprinderi nou-înfiinţate şi IMM-uri inovatoare care contribuie la realizarea obiectivelor Pactului verde european şi ale Planului de redresare pentru Europa, informează un comunicat al Executivului comunitar, informează Agerpres.

Citește și: Studiu șocant: S-a descoperit că există riscul mai mare de a lua COVID-19 acasă, decât de la străini

Propunerile câştigătoare variază de la soluţii de pionierat pentru sectoarele auto, aerospaţial şi maritim, până la tehnologiile materialelor avansate şi ale internetului obiectelor. Din partea României, o întreprindere din Braşov (Sveltedca Partners SRL) se află pe lista proiectelor alese pentru a beneficia de finanţare.

"Consiliul European pentru Inovare susţine antreprenorii vizionari care creează soluţii transformatoare la provocări societale şi de mediu presante, sprijinind Pactul verde european şi Planul de redresare pentru Europa. Aceste întreprinderi nou-înfiinţate şi IMM-uri urmează să se extindă, să genereze locuri de muncă şi creştere economică şi să ofere Europei o poziţie de lider mondial în materie de tehnologii şi soluţii verzi", a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel.

Peste o treime dintre societăţile selectate sunt conduse de preşedinţi-directori generali de sex feminin, ceea ce reprezintă o creştere substanţială (o triplare) faţă de rundele de finanţare anterioare din partea CEI. Această creştere este consecinţa unei măsuri-pilot introduse pentru prima dată pentru obţinerea de finanţare din partea CEI, care a garantat faptul că cel puţin un sfert dintre întreprinderile invitate la interviurile finale au avut directori generali de sex feminin.

Întreprinderile îşi au sediul într-un număr mare de ţări, inclusiv în 17 state membre ale UE. Astfel, aceasta a devenit, până în prezent, cea mai diversificată cerere de propuneri din partea CEI din punct de vedere geografic. În plus, CEI a acordat un număr de 562 de mărci de excelenţă "Pactul verde" unor întreprinderi nou-înfiinţate şi IMM-uri ale căror propuneri au îndeplinit criteriile, dar nu au putut fi finanţate din cauza bugetului limitat, pentru a le ajuta să acceseze fonduri din alte surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.