Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiții 'puse pe foc': Un important municipiu taie banii de la investiții pentru a putea plăti energia termică

calorifer

Consiliul Local Municipal (CLM) Arad a aprobat, într-o şedinţă extraordinară care a avut loc vineri, alocarea sumei de 4.000.000 de lei pentru a susţine producerea energiei termice, în condiţiile scumpirii gazului, bani luaţi prin rectificare bugetară de la diverse investiţii.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a declarat, la finalul şedinţei, că fără implicarea Guvernului "în soluţionarea crizei energiei termice" municipiul Arad nu va reuşi să facă faţă noilor preţuri la gaze.

"Am fost nevoiţi să alocăm 4 milioane de lei pentru a asigura furnizarea energiei termice. A fost necesară această alocare pentru că, aşa cum ştiţi, preţul la gaz este foarte mare şi nimeni nu mai furnizează gaz decât cu plata în avans. Reiterez ce spun de câteva luni de zile, doar din bugetele locale ale municipalităţilor, între care şi Arad, nu vom putea rezista", a spus edilul, potrivit Agerpres.

El a afirmat că a avut mai multe discuţii cu oficiali de la Bucureşti pe tema banilor pentru termoficare, inclusiv cu premierul României, şi a precizat că municipiul Arad solicită un sprijin financiar în sumă de 37 milioane de lei.

"Până atunci, am fost nevoiţi să luăm bani din bugetul local, alocaţi iniţial pentru obiective de investiţii din oraşul nostru, cum este amenajarea unui nou pod peste râul Mureş, respectiv cel privind achiziţia de noi tramvaie. La un moment dat însă nu vom mai avea de unde să tăiem", a spus primarul Călin Bibarţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.