Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investițiile criptografice indiene au crescut cu 19.900% în 12 luni în ciuda unor probleme de reglementare (analiză Financemagnates.com)

economica.net
Steag India

Potrivit unui nou raport al Chainalaysis, investitorii din India și-au crescut activele criptografice cu 19.900%, de la aproximativ 200 milioane dolari la 40 miliarde dolari în decurs de 12 luni. Chainalysis estimează că investițiile sunt distribuite în 15 milioane de locuitori ai țării.

Citând datele Chainalysis, CoinTelegraph a raportat că investițiile în criptomonede din India au început să dea semne de creștere la mijlocul anului 2020. Cu toate acestea, investițiile nu au crescut cu adevărat până la jumătatea anului 2020, când prețurile Bitcoin și ale altor active criptografice au început să „devină parabolice” . Creșterea se corelează și cu decizia Curții Supreme a Indiei de a pune capăt interzicerii relațiilor de lucru între bănci și platformele de criptomonede în martie 2020.

Chiar dacă interdicția a fost anulată, guvernul indian nu a susținut deplin industria criptomonedelor. În luna martie a acestui an, guvernul a propus „Criptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021”, care intenționa să interzică criptomonedele private din India. În același timp, guvernul și-a extins explorarea unei „Rupii digitale”.

Sandeep Goenka, fondatorul bursei locale de criptomonede Zebpay, a explicat pentru Bloomberg că tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au arătat cel mai mare interes pentru investițiile criptografice, subliniind că există o preferință demonstrată pentru criptomonede față de aur.

„Le este mult mai ușor să investească în cripto decât în aur, deoarece procesul este foarte simplu. Mergi online, poți cumpăra cripto, nu trebuie să îl verifici, spre deosebire de aur ”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.