Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţiile UE în Belarus vor rămâne blocate până când ţara va trece la democraţie, avertizează președinta Comisiei Europene

Euronews
Ursula von der Leyen

Un pachet de investiţii ale Uniunii Europene în Belarus, în valoare de 3 miliarde de euro, va rămâne blocat până când ţara va trece la democraţie, a declarat, luni, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

”Vom pune presiune pe regim până când va respecta libertatea mediei, libertatea presei şi libertatea de opinie”, a afirmat von der Leyen înaintea unei întâlniri a liderilor UE la Bruxelles, care vor analiza impunerea unor noi sancţiuni împotriva Belarusului, potrivit news.ro.

Noile măsuri ar putea avea obiect persoane implicate în aterizarea forţată a unui avion al Ryanair, entităţi economice şi de afaceri care finanţează conducerea ţării şi sectorul aviatic din Belarus, a mai spus şefa Comisiei Europene.

Un opozant al regimului preşedintelui Lukaşenko, Roman Protasevici, în vârstă de 26 de ani, fost redactor-şef al influentei publicaţii a opoziţiei Nexta, a fost arestat duminică după-amiaza, după aterizarea de urgenţă, pe aeroportul din Minsk, a unui avionului Ryanair în care se afla, în urma unei false alerte cu bombă. Partenera acestuia, rusoaica Sofia Sapega, a fost arestată la rândul ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.