Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investitorii pariază că Marea Britanie rămâne în UE

marea britanie

Sondajele de opinie și cele din piețele financiare sunt extrem de strânse când vine vorba de rezultatul posibil al referendumului privind apartenenta Regatului Unit la UE, în ultima zi a campaniei pentru referendum.

Tot mai mulți bani au fost pariați pe tabara care susține ca Marea Britanie va ramâne în UE în ultima saptamâna, iar lira sterlina a crescut la maximul ultimelor cinci luni. Potrivit unui indice calculate de Oddschecker, șansa ca Marea Britanie sa iasa din UE a scazut la 26%, fața de 43% cât era pe 14 iunie.

Totuși, sondajele de opinie arata rezultate diferite. Este înca prea devreme pentru a spune cu certitudine ce tabara va ieși câștigatoare.

"Daca ne uitam la modul în care se tranzacționeaza lira, am spune ca votul pentru ramânerea Marii Britanii în UE deja s-a terminat cu un rezultat favorabil", a spus Joseph Capurso, strateg la Commonwealth Bank of Australia. "Sondajele sunt înca prea apropiate pentru a avea acest punct de vedere. Daca votul se va finaliza cu ieșirea Marii Britanii din UE, lira se va prabuși", a adaugat el, potrivit Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.