Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investitorul miliardar Carl Icahn consideră că Bitcoin ar putea fi cea mai bună acoperire împotriva inflației

cryptocurrencynewsroom.com
criptomonede bitcoin electricitate

Investitorul miliardar Carl Icahn a avertizat marți că următoarea criză de piață ar putea fi la orizont, iar Bitcoin ar putea fi cea mai bună acoperire împotriva inflației.

Cu guvernul Statelor Unite care continuă să stimuleze economia, Icahn a declarat că se teme că dolarul devine din ce în ce mai devalorizat și că prețul bunurilor este în creștere.

„Pe termen lung, cu siguranță vom izbi zidul. Chiar cred că va exista o criză în felul în care mergem, în felul în care tipărim bani, în modul în care intrăm în inflație. Dacă te uiți în jurul tău, vezi inflație în jurul tău și nu știu cum te descurci cu asta pe termen lung. ” Icahn a declarat luni cu CNBC, conform cointelegraph.com

Comentariile sale au fost în concordanță cu președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, care a menționat că inflația crește odată cu problemele de aprovizionare:

"Pe măsură ce economia continuă să se redeschidă și să cheltuiască recuperările, observăm presiuni ascendente asupra prețurilor, în special din cauza blocajelor de aprovizionare din unele sectoare", a spus Powell în remarci pregătite. „Aceste efecte au fost mai mari și au durat mai mult decât se anticipase, dar vor diminua și, așa cum se întâmplă, se așteaptă ca inflația să scadă înapoi către obiectivul nostru pe termen lung de 2%.”

Icahn a menționat investiția de miliarde în criptomonede anul acesta, dar încă nu a adăugat o poziție pe această piață - cel puțin nu că a declarat public. Ryan Adams, fondatorul firmei de investiții criptografice Mythos Capital and Bankless, a speculat că Icahn ar putea avea o poziție.

Miliardarul crede în continuare că ar putea exista o alternativă la investițiile pe piața de valori, iar criptomonedele ar merita explorate:

"Avem o mulțime de băieți deștepți care lucrează la Icahn & Company și pur și simplu nu înțelegem bitcoinul. Nu spun că este rău sau bun, spun doar că nu îl înțelegem. Nu mergem să investim în ceva pe care nu-l primim [...] Juriul nu știe dacă bitcoin are valoare intrinsecă sau acționează ca un depozit de valoare. Dacă inflația devine rampantă, cred că are valoare. Există atât de multe variabile , este un lucru foarte greu de investit. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.