Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invitații străini la summitul PPE de la București au pus tunurile pe Guvern: 'E un eșec. Nu asta e imaginea României'

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez ,a criticat PSD, sâmbătă la Summitul PPE al liderilor locali și regionali, spunând că Guvernul României este un eșec, iar în Spania cetățenii se plâng că au prea multe autostrăzi, în timp ce aici românii protestează cu au prea puține, ceea ce este „ridicol”.

„E de departe cel mai mare eveniment pe care l-am produs în această campanie. Practic este un exemplu România pentru noi toți. Nu acest guvern, nu socialiștii de aici. Este un eșec. Nu aceasta e imaginea României. Imaginea României este aici, modestia, oameni care muncesc din greu. Diaspora românească este un exemplu pentru Spania și a ajutat foarte mult România. Mulțumesc și președintelui PNL, Ludovic Orban. Aceste zile am discutat cu el și ce plăcere mai mare poate fi decât să vorbești cu un politician care își asumă răspunderea. Conversațiile României au fost despre viitorul României. El m-a întrebat despre infrastructura din Spania, despre proiecte Am spus că în țara noastră sunt nemulțumiți că se construiesc prea multe autostrăzi și aici protestează că se fac prea puține. Este ridicol”, a afirmat Antonio Lopez, la Summitul PPE de la Romexpo, scrie mediafax.ro.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

Secretarul general al PPE le-a mulțumit candidaților PNL la europarlamentare și în special jurnalistului Rareș Bogan, cel care deschide lista partidului la alegerile pentru PE.

„Pentru că sunteți cei mai buni, știu că acum viitorii mei colegi de le lista europeană, Rareș Bogdan este cap de listă. Rareș mulțumesc foarte mult că ai făcut acest pas pentru a ajuta România și poporul român”, a mai spus Lopez.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

La rândul său, Michael Schneider, liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, a spus că dezvoltarea României a fost împiedicată de incompetența actualului Guvern socialist, de birocrația sufocantă și lipsa alocărilor pentru autoritățile regionale și locale.

„E vorba despre forța noastră, a politicienilor, a aleșilor care reprezintă toate palierele de guvernare. E vorba de încrederea cetățenilor în liderii politici. E vorba despre subsidiaritatea și solidaritate. E vorba despre PPE. Am adunat așteptările cetățenilor și l-am inclus în manifestul local și regional al PPE. Puteți fi mândri pentru că aveți o țară care are o istorie foarte interesant, peisaje superbe și oameni cu inimă largă foarte implicați în UE. De când ați aderat la UE ați reușit să înregistrați progrese importante. Dar dezvoltarea dumneavoastră a fost împiedicată de incompetența actualului Guvern socialist, de către birocrația sufocantă și de refuzul de a aloca suficienți bani autorităților locale și regionale. Comunitățile locale nu să fie abuzare de un grup mic de indivizi care au interese. Viața românilor trebuie să se îmbunătățească cu ajutorul investițiilor. Aceste investiții pozitive nu sunt mereu vizibile cetățenilor, de aceea trebuie să comunicăm mai bine care este valoarea adăugată pe care acestea le aduc cetățenilor. Trebuie să continuăm cu un buget puternic al UE după 2020 pentru a reduce decalajele între părțile mai bogate și mai sărace din UE”, a declarat Michael Schneider.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

Oficialul european a vorbit și în limba română, citându-l pe Ion I.C. Brătianu, care s-a adresat Parlamentului în decembrie 1919.

„«Sunteţi domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său si care trebuie să aibă mereu încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dumneavoastră, nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi». Sper să urmați cuvintele înaintașului dvs Ion I.C. Brătianu, părintele fondator al PNL”, a conchis Schneider.

Citește și: Corina Crețu suprinde: ’Mă simt foarte relaxată că am plecat din PSD’

Summitul PPE al liderilor locali și regionali se desfășoară, sâmbătă la Romexpo, unde sunt 3.200 de participanți. Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment, la invitația PNL, urmând să țină un discurs de la ora 12.00. La reuniunea mai participă, președintele PNL Ludovic Orban, candidatul PPE pentru poziția de președinte al Comisiei Europene (CE) Manfred Weber și directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019 Dara Murphy.

De asemenea sunt prezenți și candidații PNL la europarlamentare, inclusiv Rareș Bogdan, realizatorul TV care deschide lista partidului la alegerile europene din 26 mai.

Citește și: Atenție! Eugen Teodorovici a vorbit despre pensii şi pilonul II, după promulgarea bugetului

Anunțat în urmă cu 11 zile, vineri a avut loc un protest inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Mii de oameni au oprit vineri lucrul la ora 15.00, timp de 15 minute, nemulțumiți numărul mic de autostrăzi în România. Cei care s-au alăturat mișcării în mediul on-line au avut marca #șîeu. Șeful statului Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că sprijină protestul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.