Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan-Aurel Pop a acordat primele burse de merit tinerilor olimpici

Agerpres
ioan aurel pop

Zece elevi olimpici, însoțiți de părinți, au semnat contractele de acordare a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul școlar 2022-2023, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Pentru actualul an școlar, Academia Română a acordat bursă de merit unor elevi provenind din 10 colegii naționale și licee din Brașov, București, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Fălticeni, Jibou și Tulcea.

Aceștia au participat în perioada 1-5 august 2022 la Școala de vară „Sub semnul istoriei“, organizată de Academia Română la Centrul său din comuna General Berthelot, județul Hunedoara, unde au beneficiat de un program ce a inclus întâlniri cu membri Academiei Române, precum și o serie de excursii în Țara Hațegului, scrie basilica.ro.

Cei zece olimpici, beneficiari ai burselor Academiei Române pentru anul școlar 2022-2023, au fost selectați în urma unei competiții la care au participat 64 de elevi din toată țara.

Criteriile luate în considerare au fost: rezultatele școlare, premiile obținute la olimpiadele naționale și internaționale, motivația și dorința de a acumula cunoștințe și de a evolua profesional, capacitatea creativă și inovativă, dar și situația materială a părinților. Bursele vor fi acordate anual până la finalizarea studiilor de liceu sau facultate, cu condiția menținerii performanței școlare de excepție.

Evenimentul a avut loc în Aula Academiei, în prezența acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și a membrilor Biroului Prezidiului.

În deschiderea întâlnirii acad. Ioan Aurel Pop a făcut o prezentare a Academiei Române și a accentuat asupra rolului acesteia în dezvoltarea culturii, artei și științelor românești, inclusiv prin aportul celor 70 de institute de cercetare din sistemul academic.

Președintele Academiei Române a felicitat tinerii olimpici pentru performanțele obținute și i-a îndemnat ca, după absolvirea studiilor, să-și valorifice competențele activând în institutele de cercetare ale Academiei, se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.