Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan-Aurel Pop ar putea lua în calcul o candidatură la Președinția României

Facebook
Ioan Aurel Pop

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a dat de înțeles că ar putea lua în calcul o candidatură la Președinția României în 2024.

Întrebat de Marius Tucă dacă va candida la funcția supremă, președintele Academiei a negat, dar ulterior, a spus că este nemulțumit de felul în care arată scena politică românească actuală, scrie r3media.ro.

„Nu voi candida la Președinție. Pentru că nu sunt un om politic. Intelectualii nu au făcut figură foarte plăcută ca oameni politici. Nicolae Iorga, ca om politic, n-a fost la nivelul operei sale intelectuale. A fost prim-ministru, un an și jumătate, a fost ministru de câteva ori. Politica e lucru foarte complex pe lumea asta. Mă tot mir cât de ușor acceptă unii funcții politice.

Nu-mi place ce se întâmplă politic în România. Eu aș face o educație în spiritul următor: să nu poată candida cineva decât dacă și-a îndeplinit misiunea în pătrățica lui. Acolo unde a fost pus el de viață să facă ceva. Dacă a fost plugar, să fi fost bun plugar, dacă a fost inginer de drumuri și poduri, să fie un drum care a rezistat până astăzi. Azi sunt unii care n-au construit o casă, n-au plantat un pom și vor să avem încredere în ei”, a declarat prof. Ioan-Aurel Pop.

Provocat de jurnalist, care a declarat că 2024 este un an bun pentru o candidatură și că l-ar vota ca Președinte, Ioan-Aurel Pop a admis că s-ar putea gândi.

„Dar cine știe, oamenii se mai schimbă. Nu-i bine să avem idei fixe. Ne mai putem gândi. Ideile fixe sunt apanajul dictatorilor”, a afirmat Președintele Academiei Române.

Întrebat de Marius Tucă despre cum se identifică, prof. Ioan-Aurel Pop a spus: „Sunt român în primul rând și creștin. Creștin-ortodox român”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.