Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Mircea Pașcu, analiză care le dă fiori liderilor PSD: Dumnezeu nu bate cu bâta, ci ia mințile

realitatea.net
pascu ioan mircea

Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu, susține că picarea Guvernului este rezultatul unei politici extrem de păguboase duse de conducerea PSD. El arată că partidul a risipit o zestre electorală de 46%, în nici trei ani de zile, schimbând trei guverne și 100 de miniștri.

Citește și: Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: Sfârșitul PSD a fost adus de decizia lui Liviu Dragnea din 2017

”Din păcate, s-a adeverit inca o data ca Dumnezeu nu bate cu bată, ci ia mințile!

Ca vechi pesedist (si profesor de știință politica), nu pot sa nu regret tristul adevar ca partidul, condus cândva de Iliescu, de Nastase, a reușit contra-performanța de a irosi cu nonșalantă un câștig electoral de 46% in mai puțin de trei ani - nici măcar un mandat întreg - permițându-si, printre altele, “luxul” de a schimba in acest răstimp trei premieri si 100 de miniștri ...

Si acum, odata ajunși aici, in loc de a persista cu încăpățânare in tiparele eronate de pana acum, acuzându-i pe alții de propriile noastre greșeli, ar trebui sa începem prin a ni le recunoaște deschis, fara sa uitam ca nu putem purcede la reconstrucția necesară stand in genunchi (ma gândesc la “unanimitățile” bazate pe frica si/sau servilism, care au caracterizat deciziile partidului in ultimii trei ani ...).

In sfârșit, un cuvânt si despre cei din tabăra “învingătorilor”: nu m-ar mira deloc ca unii dintre cei care au pus urmarul la dărâmarea guvernului sa fie nevoiți sa părăsească aceasta coaliție ad hoc, ca si așa sunt prea multi si îngreunează formarea rapida a noului guvern ...

PS. Un gând si pentru “pocăiții” (pentiti, in limba italiana) care, dupa ce au dezertat, s-au întors momiți de avantaje concrete si promisiuni mirobolante: ce trebuie sa fie in sufletul lor, acum cand realizează ca si-au irosit atat de ușor si definitiv bruma de credibilitate de care s-au bucurat, cand au fost puși pe lista de candidați...”, scrie Ioan Mircea Pașcu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.