Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Mircea Paşcu, intervenţie explozivă: PSD trebuie să renunţe la 'metodele clientelare'/ Fostul eurodeputat îl contrazice pe Năstase

realitatea.net
pascu ioan mircea

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării în Guvernul Năstase şi fost vicepreşedinte al Parlamentului European, se declară de acord cu Adrian Năstase în privinţa "metodelor clientelare" care au stat la baza promovării pe funcţii, în locul criteriilor de competenţă. Paşcu afirmă că aceste practici au dus la schimbarea a 80 de miniştri în doi ani.

"Adrian Nastase: 'Reforma guvernării, atât din perspectiva programului cât și a oamenilor. Dacă nu se va abandona modul de lucru în care „sprijinul politic al organizației” ține loc de competență politică și profesională, PSD nu va putea să se recredibilizeze în fața cetățenilor. Guvernul nu trebuie constituit doar din oameni de la București sau dintr-o anumită regiune, însă criteriul fundamental trebuie să fie competența, nu răsplata pentru scorul obținut de organizația de partid în alegeri. Programul de guvernare trebuie supus unei revizuiri sistematice, pentru a da o perspectivă realistă asupra a ceea ce poate fi îndeplinit și ce nu.'

Absolut corect! Total de acord! Așa s-a ajuns la schimbarea a 80 de miniștri in doi ani de guvernare. Iar schimbările s-au făcut dupa întrebarea: cine și-l “asuma”? Dacă “Organizația” nu-l mai sprijinea și persoana rămânea “orfana” de sprijin politic local, era îndepărtată, oricât de priceputa sau nu era.

Problema era ca, dacă “Organizația” avea un rezultat bun, era răsplătită pe măsura cu posturi de miniștri și secretari de stat, care, de cele mai multe ori - deci, nu întodeauna - erau aleși nu pe criterii profesionale, ci clientelare: cât de aproape și servili erau fata de Sefa/Șeful “Organizației”!

Adoptarea acestei “metode clientelare” de numire a miniștrilor și secretarilor de stat, era determinata de dorința “liderului” de a-și fideliza șefii “Organizațiilor” și a-și consolida poziția de “lider maxim”!", scrie Ioan Mircea Paşcu pe Facebook.

În schimb, fostul eurodeputat nu este de acord cu o altă idee promovată de Adrian Năstase. "Nu cred ca propunerea unui candidat PSD din afara partidului, cu atât mai puțin din “societatea civilă”, este fezabila. Nu cred ca partidul ar putea sa o susțină - vedeți reacția fata de candidatura lui Tariceanu, coleg de coaliție!", mai scrie Paşcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.