Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Niculae, miliardarul din pușcărie, e mai tare decât Andrei Pleșu: A scris 4 cărți în 4 luni

niculae

Omul de afaceri Ioan Niculae i-a cucerit pe ofiterii de la Penitenciarul Gaesti cu talentul sau scriitoricesc.

Pentru ca s-a implicat activ in redactarea unor reviste, dar mai ales a scris de zor patru lucrari stiintifice in tot atatea luni, omul de afaceri cu o avere estimata anul trecut la 1,2 miliarde de euro a primit unda verde pentru eliberarea conditionata. Cererea trebuie insa aprobata de judecator, iar procurorii DNA s-au opus.

Citește și: Decizie istorică luată de Klaus Iohannis: Premieră de când e președintele României

In patru luni si trei saptamani petrecute in spatele gratiilor, Ioan Niculae a castigat 166 de zile de libertate. Cele mai multe zile sunt o recompensa pentru cele patru lucrari stiintifice scrise de patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu: "Tehnologii moderne de producere si utilizare a alcolului metilic", "Orientari moderne in productia vegetala", "Valorificarea energetica a biomasei" si "Biodieselul - motorina ecologica". Sunt opere din domeniile chimie si agricultura, care i-au adus lui Niculae zeci de milioane de euro in conturi.

Citește și: HALUCINANT Avocata Marianei Rarinca zguduie justiția română cu dezvăluiri

La prima analiza - noteaza sefii Penitenciarului Gaesti - comisia constata ca detinutul Ioan Niculae poate fi eliberat conditionat. Este fara antecedente penale, nu a fost sanctionat, recompensat o data, a participat la programe educative si activitati lucrative", conform Comisiei Penitenciarului Gaesti.

Citește și: Soția unui deputat ȘOCHEAZĂ: Da, sunt BISEXUALĂ

Ofiterii din inchisoare vorbesc numai de bine despre miliardarul care a fost cel mai bogat roman si in 2014 avea averea estimata la 1,2 miliarde de euro. Il lauda pentru cele doua finale ale concursurilor tematice la care a luat parte in puscarie, dar mai ales pentru ca a participat la redactarea unor reviste, lansari de carte si programe moral-religioase.

Citește și: Elena Udrea, la un pas să fie dată afară din sala de judecată: Cum s-a dus la ÎCCJ / FOTO

"Evaluarea psihilogica a detinutului releva un bun potential intelectual (...) A fost preocupat de aprofundarea abilitatilor prosociale si preocupat pentru activitatile lucrative". Asa incat concluzia Penitenciarului este fara echivoc: locul lui Ioan Niculae nu mai e in spatele gratiilor.

Ioan Niculae si-a mai incercat norocoul fara succes, in urma cu exact doua saptamani. Judecatorii de la Gaesti au apreciat insa ca cererea lui este prematur formulata si ca o asemenea procedura nu poate fi discutata inainte de 19 august.

Citește și: BOMBĂ în PNL: Senatorul Tudor Barbu, prins cu înregistrări incendiare

Dar la acest termen, Niculae nu a putut sa pledeze pentru libertate pentru ca procurorii DNA au cerut explicatii legate de motivele eliberarii conditionate. Iar judecatorii au stabilit un nou termen pentru saptamana viitoare.

Ioan Niculae a fost condamnat pe 2 aprilie la doi ani si jumatate de inchisoare pentru finantarea ilegala a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoană din 2009. Are 61 de ani si poate fi eliberat conditionat daca ispaseste minimum zece luni din pedeapsa. Iar talentul de scriitor, dar si harnicia de care a dat dovada in inchisoarea de la Gaesti il pot ajuta sa obtina eliberarea mai devreme, anunță PRO TV.

Citește și: Ce poze noi au apărut cu Carmen Iohannis / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.