Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Ţintean, ALDE Bistriţa-Năsăud: Ce se întâmplă în România nu mai corespunde actualei forme de centralism exagerat

alde.ro
alde

Vicepreşedintele ALDE, Ioan Ţintean, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că este nevoie de descentralizare şi reorganizare administrativ-teritorială a ţării, pentru că realitatea din România nu mai corespunde "actualei forme de centralism exagerat". "În 2013, în România, domnul Dragnea şi cu cei care eram în USL am avut o conferinţă la Cluj, şi eu ca naiv, să zic, la acea vreme am crezut că în şase luni de zile vom suporta o descentralizare şi o reorganizare administrativ-teritorială, de-astea de nu s-au mai văzut niciodată. Departe de mine să cred - şi îmi menţin şi asum ce spun - că ce se întâmplă în România mai corespunde vieţii sociale, economice, morale, cotidiene, de orice formă vreţi, în actuala formă de centralizare şi centralism exagerat", a spus Ţintean, care este şi liderul filialei judeţene a ALDE, conform Agerpres.

Ioan Ţintean consideră că există piedici la nivelul ministerelor pentru ca acest proces de descentralizare să fie pus în practică. "Este adevărat, clar, şi ştiu şi ştiţi şi dumneavoastră şi colegii mei, miniştrii şi ministerele şi mai ales cei de sub miniştri nu cred că îşi doresc descentralizarea, pentru că noi, cei din Transilvania, din Banat, din Moldova, Bucovina, trebuie să mergem cu jalba la minister. Nu suntem noi proştii proştilor ca pe banii noştri să mă duc să iau aprobare de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să angajez un om, dacă eu am banii mei? (...) De ce trebuie să mă duc eu să iau aviz sau să stau doi ani de zile pe o lege tâmpită a achiziţiilor publice şi să pierd toţi banii?", a afirmat Ioan Ţintean.

Vicepreşedintele ALDE este de părere că reorganizarea administrativ-teritorială este necesară şi pentru a evita depopularea anumitor zone. "Dacă nu facem descentralizarea şi reorganizarea administrativ-teritorială, revin la teoria tâmpită pe care o am şi o tot spun, cu golurile umane, care astăzi există în Apuseni şi în Maramureşul istoric şi începe să se facă simţită şi în câmpia Transilvaniei, unde avem 15 înmormântări şi nicio naştere. De ce? Pentru că nu avem o politică prin care să mutăm masele de oameni în zone care nu sunt aglomerate şi apropiate de aeroporturi", a mai spus Ţintean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.