Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Bran, proiect IMPORTANT privind datoria publică a României: Avem cel mai mare PIB din istorie

facebook.com
Ioana Bran

Am prezentat și am votat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, proiectul de „Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019”, informează deputatul PSD Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului.

Prin această lege se stabilesc câteva repere cum ar fi: datoria publică a României, conform metodologiei UE, este de 40% din PIB; plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului reprezintă 10% din PIB, urmând ca în anul 2020 să fie de 9,7%; plafoanele privind finanțările rambursabile ale consiliilor locale și județene sunt de 1.200 milioane lei fiecare, iar plafonul soldului bugetului general consolidat este de -2.55% din PIB.

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

Legea adoptată azi clarifică buna execuție a bugetului, iar cifrele și dimensiunea bugetului – cel mai mare PIB din istorie! – arată că implementarea Programului de guvernare are rezultatele așteptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.