Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Ene Dogioiu: Clotilde Armand a capitulat în fața Romprest

 Ioana Ene Dogioiu

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că a capitulat în fața Romprest. Reacția jurnalistei vine după ce în urma lunilor întregi în care sectorul a fost lăsat în mizerie, primarul și compania au căzut de comun acord să renegocieze contractul. Dogioiu susține însă că acuzațiile făcute de Armand privind colectări fictive nu sunt susținute și cu probe și că renegocierea s-a făcut pentru ca primăria să își permită să achite tarifele, lucru care confirmă că la mijloc nu ar fi vorba de nicio prestație fictivă.

"Protocolul nu se referă la nicio scădere de tarife, ci la o scădere de prestații. Care prestații?

HCL 129/2021 prin care dna Armand ar fi fost mandatată de Consiliu să discute cu Romprest eficientizarea activității și la care protocolul de vineri face în mod expres trimitere in preambul, vorbește de reducerea suprafețelor curățate.

Protocolul se refera însă la program și frecvențe. Deci, înțelegem că salubristii vor acționa mai rar conform unui program redus. Dna Armand se referă tot la frecvențe, însă anexele explicative scapă transparenței domniei sale.

Punctajul susținătorilor dnei Armand este că au fost eliminate prestațiile fictive. Aici sunt două aspecte. (....)

Deci dacă aceste servicii erau fictive, soluția nu era să fie eliminate prin încălcarea Regulamentului, ci trebuia remediată situația prin efectuarea lor corectă.

Erau fictive? Despre prestațiile fictive se vorbește ca despre teroriștii din decembrie ’89. Foarte posibil să fie, după cum zice dna Armand, numai că Primăria nu le-a documentat. Dacă o făcea, putea să fie de ceva vreme cu acțiunea de reziliere în instanță sau avea o pârghie foarte serioasă pentru o renegociere reală a contractului. Raportul Ministerului Finanțelor nu e opozabil Romprest, iar Raportul ANRSC e în instanță", scrie Ioana Ene Dogioiu în editorialul său.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.