Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Ene Dogioiu: Dacian Cioloș va fi nevoit la concesii foarte mari!

 Ioana Ene Dogioiu

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu consideră că Dacian Cioloș, premier desemnat, va avea o misiune foarte dificilă pentru a construi un nou Guvern, iar dacă va reuși să ajungă în faza de negocieri cu PNL și UDMR, atunci va trebui să facă concesii foarte mari.

”Președintele a scapat pe moment. A dat curs propunerii făcute de cei despre care presa spunea că nici măcar nu–i mai vrea la guvernare, deci a închis o linie de atac. A pus în brațele lui Dacian Cioloș și a USR cele trei chestiuni incandescente pentru prima dată definite clar: PNRR cu reformele aferente, pandemie și scumpiri.

Ca să reușească o majoritate, daca va ajunge cu adevărat să negocieze, Dacian Cioloș va fi nevoit la concesii foarte mari, inclusiv în zonele cheie pentru USR, ceea ce va înfuria electoratul. Dacă nu le face, va eșua. Foarte dificil…

Cea mai mare problemă pentru dl Cioloș ar fi să obțină susținere pentru un guvern minoritar cu care să asume încercările uriașe și sabotajul inerent pe care îl va suporta din partea majorității.

Iar dacă printr-o minune va reuși să-și treacă guvernul, mă întreb dacă PNL nu va folosi ocazia să se răzbune pentru toate cele încasate de la USR în lunile de coaliție: declarații acide, contestări.

Marea problemă a USR în acest moment este că nu și-a făcut aliați în politica internă și că, asemeni dlui Cîțu, a ars de fapt toate punțile. Este exact ceea ce președintele vrea să demonstreze?

Sau președintele vrea să câștige timp cu o desemnare care să parcurgă o procedură până la depunerea mandatului sau votul în Parlament. Sunt zile în care se pot întâmplă multe. De exemplu, PNL să-și găsească alt premier, pentru că indiferent de soarta dlui Cioloș, Florin Cîțu tot nu are majoritate, să se mai calmeze taberele în interiorul partidului.”, scrie Ioana Ene Dogioiu, într-un editorial în SpotMedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.