Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Mihăilă face acuzații grave: medicii români mint privind infecțiile nosocomiale ca să nu plătească legal

ioana mihăilă

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că există o subraportare a infecţiilor nosocomiale, incidenţa fiind dublă faţă de mediua Uniunii Europene. Ea a precizat că noi raportăm 1% şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constării unei infecţii asociate actului medical.

Ioana Mihăilă a afirmat că raportarea nosocomialelor este în creştere, pentru că, faţă de raportările anterioare, a început să se raporteze şi infectia cu clostridium.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, primul mesaj din închisoare: Știu că dansați cu cuțitele la brâu și vă visați deja stăpâni pe primărie!

”Este clar o subraportare, incidenţa este dublă faţă de media Uniunii Europene. Conform estimărilor, incidenţa este dublă, faţă de medide, dar noi raportăm 1%, şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constării unei infecţii asociate actului medical”, a spus fostul ministru.

Ea a precizat că ”nu există această cultură, pur şi simplu, în a raporta real ce se întâmplă în spitale, din cauza fricii de consecinţele medico-legale”.

MIhăilă a mai spus că în toată planificarea de investiţii pentru următorii 7 ani, în PNRR şi planul pentru Sănătate, a gândit în spitale şi secţii noi, dedicate în special pacienţilor acuţi sau cei cu boli grave, urmând ca acele clădiri vechi, unde circuitele nu pot fi optimizate, să fie folosite pentru activităţi cu risc mai mic, precum îngrijirea paleativă, unde riscul de a suferi complicaţii este mai redus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.