Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Mihăilă, la sediul DNA: 'Am avut de ales între a avea vaccinuri sau a nu avea deloc vaccin'

Inquam Photos / Octav Ganea
ioana mihăilă

Fostul ministru USR al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat vineri, la sediul DNA, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile din dosarul achiziției de vaccinuri anti-coronavirus:

  • Am avut de ales între a avea vaccinuri sau a nu avea deloc vaccinuri
  • Statele membre erau informate si aveau posibilitatea de a ramane in contract sau de a refuza contractul, iar decizia a fost luata in solidaritate in Guvern, printr-un Memorandum prin care am instiintat si informat Guvernul referitor la obligatiile aferente contractului dar si referitor la beneficiile pe care acest vaccin le poate aduce.
  • Stiu ca am informat Guvernul si am sustinut contractul in momentul acela.
  • Contractul este facut de catre Comisia Europeana si dozele negociate de ei. Memorandumul a fost avizat de Ministerul Finanțelor, cu mentiunea si cu solicitarea de a propune si o strategie de revanzare a vaccinurilor, motiv pentru care la o luna distanta am si creat cadrul legal pentru revanzarea vaccinurilor.
  • Pe mandatul meu s-a vandut vaccinuri, din cate stiu niciun vaccin ANRM mesager nu a expirat in mandatul meu, am reusit sa vindem in Danemarca in prima instanta, ulterior in Irlanda, ulterior au fost donate catre Republica Moldova. In mandatul meu vaccinurile care puteau fi vandute nu au expirat.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu (USR), s-a declarat vineri „relaxat”, la ieșirea din sediul DNA, acolo unde un procuror l-a anunțat că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care prejudiciul ar fi de peste 1 miliard de euro.

Urmărit penal în același dosar, fostul premier Florin Cîțu a declarat miercuri că și-a exercitat atribuțiile de premier în ceea ce privește achiziția de vaccinuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.