Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a stârnit furia evreilor din Europa! Reacție furibundă de la Bruxelles la adresa șefului de la Cotroceni: 'Limbaj sinistru'

www.qmagazine.ro
rabin Bruxelles

Președintele Asociației Europene a Evreilor, Rabinul Menachem Margolin, s-a declarat îngrijorat de afirmațiile lui Klaus Iohannis în care președintele face aluzie la "negocieri secrete cu evreii”.

Șeful statului a declarat joi, la Bacău, că “nu ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evreii” în Israel, adăugând că nu a fost consultat de premierul Viorica Dăncilă înaintea vizitei acesteia în Israel, în perioada 25-26 aprilie.

Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, care a însoţit-o pe Viorica Dăncilă în Israel, a avut întâlniri cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele israelian, Reuven Rivlin.

Citește și: Atacuri în valuri la adresa lui Iohannis! Președintele, criticat dur de șefii PSD, după ce i-a cerut demisia lui Dăncilă: 'Nu ne întoarcem în epoca Băsescu'

Rabinul Menachem Margolin, a cărui organizație de la Bruxelles reprezintă evreii de pe întregul continent, i-a transmis lui Iohannis că ar trebui să evite utilizarea unui astfel de limbaj "greu, cu conotații, subtil sinistru”.

Într-o declarație de la Bruxelles pentru QMagazine, rabinul Margolin a spus că "indiferent de protocoalele stabilite și de nemulțumirea evidentă a președintelui că nu au fost respectate, aș îndemna la reținere și prudență privind folosirea unui astfel de limbaj de către şefii de stat.

Sub presiune mediatică, găsirea cuvintelor corecte nu este întotdeauna ușoară și suntem pregătiți, în acest context, să oferim președintelui beneficiul îndoielii. Dar folosirea unui astfel de limbaj, încărcat cu conotații și subtilităţi sinistre, poate fi folosit de elementele dubioase din societate și, în mod firesc, declanșează semnale de alarmă în rândul comunității evreiești”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.