Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, ANUNŢ crucial: România NU vrea cote obligatorii, dar lasă o portiţă deschisă

refugiati

În urma şedineţei CSAT de joi, 17 septembrie, preşedintele Iohannis a anunţat că România se menţine tare pe poziţie şi refuză cotele obligatorii de refugiaţi, propuse de Comisia Europeană.

Vezi și: CE renunta sau NU la cotele obligatorii. Declaratii contradictorii

"Am avut informări foarte bune în acest sens. S-a discutat modul în care România se va prezenta la consiliul JAI extraordinar de săptămâna viitoare. S-a explicat membrilor CSAT care este poziţia României. Ministrul de Interne a avea un mandat. Nu putem să considerăm cotele obligatorii o soluţie la problema migraţiei. Cu acest mandat se va merge la consiliul JAI", a declarat Iohannis.

Vezi şi: Parlamentul European a votat cotele obligatorii de refugiaţi

Totuşi, în cazul în care UE ne va obliga să primim mai mulţi refugiaţi, se va încerca extinderea centrelor de primire cu fonduri europene.

"Parlamentul European a votat o recomandare în acest sens, care din păcate conţine cote obligatorii. Este posibil ca printr-o procedură care va fi aplicată săptămâna viitoare UE să ne oblige să primim mai mulţi refugiaţi decât am oferit noi locuri. Este un scenariu pe care nu ni-l dorim, care nu ajută la rezolvarea problemei, dar este un scenariu posibil şi am discutat ce se întâmplă în acest context. Dacă se întâmplă aşa ceva, este clar că trebuie să întreprindem ceva. S-a vehiculat ideea care ar putea duce la o soluţie de a folosi fonduri UE pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor sau pentru construirea altor centre", a mai explicat preşedintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.