Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European a votat cotele obligatorii de refugiaţi

parlament european

Parlamentul European a aprobat joi în procedură de urgenţă şi cu amplă majoritate propunerea făcută în 9 septembrie de Comisia Europeană şi care presupune redistribuirea a 120.000 de azilanţi aflaţi deja pe teritoriul Italiei, Greciei şi Ungariei către alte state membre, informează EFE. 

Rezoluţia a fost aprobată cu 372 de voturi pentru, 124 împotrivă şi 5 abţineri. Comisia Europeană a salutat joi Parlamentul European, pentru 'viteza sa de reacţie', potrivit AFP. 'Calea este acum deschisă pentru ca în Consiliu (de miniştri de interne ai UE) să se adopte propunerea noastră' la 22 septembrie, a reacţionat executivul european într-un comunicat, făcând presiuni asupra statelor membre 'să ia deciziile necesare'. 

Procedura de urgenţă, stipulată în articolul 154 din Regulamentul de procedură, a fost propusă de preşedintele legislativului european Martin Schulz şi aprobată de plen la deschiderea sesiunii. 'Actuala criză a refugiaţilor ne obligă (...) să acţionăm rapid', a spus miercuri Martin Schulz, susţinut de preşedintele comisiei pentru libertăţi civile, Claude Moraes, care i-a invitat pe deputaţi 'să arate solidaritate europeană în ceea ce priveşte criza refugiaţilor' în votul de joi. 

Înaintea votului de joi, vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că 'este foarte recunoscător Parlamentului European pentru că a înţeles urgenţa situaţiei'. 'Acum, Consiliul trebuie să acţioneze. Este un imperativ umanitar. Nu este vorba să se deschidă toate frontierele, dar nu putem uita cine suntem şi care sunt valorile noastre. Nu putem să ne prefacem că nu-i vedem pe cei care fug din calea războiului', a spus Timmermans. 

EFE aminteşte că România, Ungaria, Cehia şi Slovacia sunt statele membre care resping făţiş sistemul de cote obligatorii propus de Comisia Europeană, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.