Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, avertisment pentru noul ministru de Interne: 'Să avem garanția că rezultatul nu e viciat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Dragos Tudorache Paul Gheorghiu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind numirea lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru al Afacerilor Interne, iar acesta a depuns a jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

Paul Gheorghiu a depus și el jurământul pentru funcția de șef al Cancelariei prim-ministrului.

”Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuțiunii:

„Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

Domnule Prim-ministru,

Onorați membri ai Guvernului,

Domnilor noi Miniștri,

Onorată asistență,

Citește și: Cafeaua va deveni un LUX: Prețul va EXPLODA în perioada următoare

Dumneavoastră preluați, fiecare dintre cei doi Miniștri, câte un portofoliu greu. Dumneavoastră, domnule Ministru de Interne, preluați unul din ministerele de bază din guvern, într-o etapă care este, în același timp, o etapă dificilă, dar, totodată, cu șanse foarte bune de a consolida acest minister, care a trecut printr-o serie de schimbări și au fost, în afară de discuțiile de la vârful ministerului, care s-au datorat altor cauze, etape în care Ministerul de Interne a dovedit că este nu numai puternic, ci a dovedit că poate să facă față unor provocări complicate, într-un fel care ne bucură și aș aminti aici doar ultimele alegeri, alegerile locale, unde Ministerul de Interne a avut un rol foarte important, de care s-a absolvit cu brio.

Acum, ne așteaptă o etapă mai complicată, alegerile parlamentare. Chiar dacă nu Ministerul de Interne le organizează, ci Autoritatea Electorală, Ministerului îi revine un rol foarte important, de sprijin și de asigurare a ordinii și disciplinei în cadrul procesului electoral.

Citește și: Chipsurile vor fi înlocuite, în viitor, cu gândacii: Noile tendințe în gastronomie

Acest lucru trebuie să vă preocupe cel mai mult. Este vital pentru România, este vital pentru consolidarea democrației în România și este extrem de important pentru a da credibilitate procesului electoral din România ca aceste alegeri din această toamnă să se desfășoare în perfectă ordine, într-un climat de siguranță și să avem garanția că rezultatul nu este viciat în niciun fel.

În afară de această chestiune complicată și grea, aveți foarte multe alte probleme de rezolvat, despre care, cu siguranță, o să avem ocazia să vorbim în zilele care urmează. Eu vă doresc mult succes. Chiar dacă, previzibil, o să aveți un mandat relativ scurt, el nu va fi simplu deloc. Succes în acest mandat!

Citește și: Ai CURAJ? Asta e noua ‘fântână’ de adrenalină din Europa: Firește, e în Amsterdam / VIDEO

Domnule Ministru Cancelar, o să aveți o muncă care nu se vede așa de bine ca la Interne, dar este la fel de solicitantă, la fel de complicată. Trebuie să corelați și să coordonați o serie de programe importante și complicate între ministere, între ministere și autorități. Vă doresc mult succes!

Dumneavoastră, domnule Prim-ministru, și întregului Guvern vă doresc o toamnă care, cu siguranță, va fi fierbinte din punct de vedere politic și electoral, dar, în același timp, vă doresc să dovediți că, și în această situație, și în această conjunctură, Guvernul tehnocrat își face treaba așa cum a primit mandatul, ducând la bun sfârșit ce ați început, garantând organizarea unor alegeri ca la carte.

Vă doresc mult succes!”, a spus Klaus Iohannis la Cotroceni.

Citește și: 150 de milioane de dolari pentru rolul James Bond: Cine e actorul care a primit oferta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.