Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis avertizează de la New York Parlamentul/ VIDEO

Președintele Klaus Iohannis aflat în vizită la News York la Adunarea Generală a ONU s-a întâlnit cu reprezentanții comunității românești din Statele Unite ale Americii.

În discursul său președintele a ținut neaparat să facă o precizare clară cu privire la votul prin corespondență promis românilor din afara granițelor naționale:

votul prin corespondență este un proiect la care țin în mod special, nu din rațiuni politice, ci tocmai ca exemplu al unei relații corecte între stat și cetățean în garantarea unui drept fundamental, a dreptului la vot. Asigurarea cadrului legal și a condițiilor necesare pentru ca în 2016 românii din străinătate să poată vota, pentru prima dată, prin corespondență va fi o dovadă de maturizare a clasei politice românești”, le-a spus președintele românilor adunați la sediul reprezentanței permanente a României la ONU.

Şeful statului a afirmat că transformările profunde într-o societate sau într-un sistem nu sunt uşoare, susţinând că dorinţa şi nevoia de schimbare vor avea de înfruntat rezistenţa, inerţia, obişnuinţa cu vechile practici sau scepticismul. 

La recepţia de la Consulatul României în SUA au participat aproximativ 100 de români, dar şi noul ambasador la Washington, George Maior.

În acest moment votul prin corespondență este ca și omorât în Parlament. Președintele comisiei de Cod electoral, Mihai Voicu (PNL) a demisionat din fruntea ei pe motiv că cei de la Putere nu își doresc cu adevărat acest vot, în timp ce Puterea acuză Opoziția și arată cu degetul spre AEP care nu ar fi venit cu o soluție.

Cert e că dacă proiectul de lege nu este finalizat în maxim o lună el nu mai poate fi folosit la parlamentarele din 2016 pentru că legislația electorală nu poate fi modificată cu un an înainte de data alegerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.