Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, criticat dur. A promulgat legea care 'protejeaza partidele mari si corupte'

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis este criticat dur pentru ca a promulgat legea care 'protejeaza partidele mari şi corupte, în principal PSD şi PNL'. Partidul M10 consideră că legea alegerilor parlamentare promulgată de Iohannis ''sfidează diaspora şi nu aduce niciun progres real pentru electoratul care vrea reforma clasei politice''.

''Singurul scop al legii este să protejeze partidele mari şi corupte, în principal PSD şi PNL. Pragul electoral a crescut pentru alianţe (8-10%), iar numărul aleşilor de diaspora a rămas acelaşi, sfidător de mic. S-a revenit la votul pe listă. Nu se ţine cont de referendumul prin care poporul a decis instituirea unui Parlament unicameral cu 300 de deputaţi, aşa că vom avea 466 de aleşi, în continuare prea mult pentru o ţară cu populaţia României. La acestea se adaugă abandonarea subiectului votului la distanţă (prin corespondenţă şi electronic): într-o vizită recentă în Spania, preşedintele l-a omis cu totul în discursul adresat cetăţenilor români din această ţară, uitându-şi angajamentul din perioada alegerilor şi declaraţiile ulterioare'', se arată într-un comunicat M10.

În context, M10 îşi reafirmă susţinerea pentru liberalizarea vieţii politice şi reaminteşte principiile sale în ceea ce priveşte alegerile.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de promulgare a mai multor acte normative, printre care Legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.