Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, întrebat despre cursul leu – dolar: În situaţii de criză, apar fluctuaţii / Ele sunt împovărătoare pentru populaţie / Guvernul ia în serios lucrurile

iohannis dezbatere

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri seară, despre cursul dolarului american, care a ajuns la 5 lei, şeful statului explicând că apar fluctuaţii în situaţii de criză, el făcând referire la conflictul armat din Ucraina, dar şi la criza din energie. Preşedintele a explicat că Guvernul României va găsi soluţii, aşa cum a găsit pentru energie.

Klaus Iohannis a catalogat drept ”împovărătoare pentru populaţiile” fluctuaţiile valutelor.

”În situaţii de criză, apar fluctuaţii. Ele de multe ori sunt împovărătoare pentru populaţie, cum este criza energetică, cum este posibil să avem scumpiri pe zona de alimente fiindcă Rusia îngrădeşte exportul de cereale din Ucraina. Iar aceste fluctuaţii la curs, sigur că au şi ele un efect economic”, a declarat Iohannis.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că totul se va atenua şi vom ajunge la un echilibru.

”Speranţa noastră este ca ele să se atenueze şi într-un termen rezonabil să ajungem iarăşi la un echilibru. Asta este dorinţa noastră, se pare că Rusia îşi doreşte altceva, însă Guvernul ia în serios toate acestea şi aţi văzut, pentru energie s-au găsit soluţii şi se vor găsi şi pentru toate celelalte, însă un lucru este foarte clar, acest război pornit de Rusia împotriva Ucrainei, creează crize, creează dificultăţi şi trebuie să fim pregătiţi să le facem faţă”, a declarat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.