Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis desființat după atacul à la Vadim Tudor: Jó éjszakát kívánok, Iohannis bácsi!

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Atacul cu tentă naționalistă a președintelui Klaus Iohannis față de o inițiativă a UDMR trecută prin Camera Deputaților prin procedura adoptării tacită de aproape o lună de zile a luat prin surprindere pe toată lumea prin momentul ales de președinte, dar și prin virulența fără precedent din limbajul primului om în stat.

Jurnalistul Lelia Munteanu, într-un scurt comentariu pentru mediafax, susține că ieșirea publică prezidențială are a face clar cu căderea PNL în sondaje și a fost prima salvă dintr-o serie de ieșiri politicianiste și că ieșirea de ieri va rămâne în istoria recentă a României:

Vezi și: Alexandru Rafila avertizează că numărul real de cazuri de COVID-19 poate fi de 10 ori mai mare decât cel raportat

”Încă de la conferința de presă preocuparea majoră a președintelui României a fost să sufle în pânzele liberalilor. Ce covid, când liberalii o iau la vale în sondaje!

Când ne așteptam ca Iohannis să-și ceară, în sfârșit, iertare pentru fake-news-urile pe care le-a debitat (cel cu școlile din Franța și graficul care ne scotea fruntași pe mapamond în lupta cu SARS-CoV-2) – Iohannis azvârle o declarație de presă care te lasă mască: PSD vrea să dea Ardealul ungurilor.

Jó napot kívánok, PSD!... a tunat cu mânie patriotică, de au început să fluture perdelele Cotrocenilor. În primele secunde am crezut că a înviat Corneliu Vadim Tudor, iertat de talent. Pe urmă mi-am dat seama că CVT ar fi spus Transilvania, nu Ardealul.

Iată faptele, așa cum au fost narate de președintele României: în timp ce PNL se luptă cu molima nemiloasă, PSD palmează Ardealul ca să-l paseze ungurilor. Iar vigilenții parlamentari liberali au aflat abia acum.

Klaus Iohannis știa bine că inițiativa legislativă a UDMR (una între multele) – care a trecut tacit prin Camera Deputaților și ar fi urmat să dea autonomie Ținutului Secuiesc – n-ar fi fost adoptată niciodată în Parlament. Dar de ce să strice adevărul o oportunitate electorală?

Isteria politicianistă își va găsi și alte pretexte, dar declarația de astăzi a președintelui României rămâne în istorie.

Noapte buna

Jó éjszakát kívánok, Iohannis bácsi!”, a scris Lelia Munteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.