Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, despre scumpirea energiei: Va fi resimțită de toate economiile europene cu implicații pentru nivelul de trai al cetățenilor

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va solicita o intevenție în cadrul unei întâlniri a Consiliului European unde va solicita o intervenție coordonată la nivelul Uniunii pentru adorparea de măsuri active, întrucât scumpirea energiei va fi resimțită de toate economiile europene.

„Din păcate în această perioadă de confruntăm, alături de celelalte state ale UE cu o creștere accelerată a prețurilor energiei. Această problemă urmează să fie discutată la Consiliul European, la care voi participa la sfârșitul acestei luni. Vă spun de pe acum că voi solicita o intervenție coordonată, convergentă la nivelul Uniunii pentru adorparea de măsuri active întrucât scumpirea energiei va fi resimțită de toate economiile europene cu implicații profunde pentru nivelul de trai al cetățenilor noștri. O astfel de problemă comună nu poate fi gestionată bine decât prin soluții comune”, a declarat Iohannis.

În contextul acestei crize, șeful statului a precizat că pentru România este foarte importantă Legea consumatorului vulnerabil, pe care a promulgat-o recent.
„O lege care oferă un mecanism stabil, predictibil, de protecție a segmentelor de consumatori expuse la fenomenul de sărăcie energetică. Totodată, Ordonanța de urgență privind compensarea facturilor clienților casnici este binevenită, pentru a oferi românilor un orizont de liniște și siguranță pentru sezonul rece. Sunt însă necesare, în continuare, măsuri eficiente care să protejeze și economia, întreprinderile mici și mijlocii, firmele din industrie și companiile mari, a căror competitivitate este puternic afectată prin scumpirea produselor energetice”, a mai spus președintele.
„Soluțiile aflate în acest moment pe masa deciziilor trebuie să fie corect fundamentate și echilibrate, astfel încât situația actuală din energie să nu devină o povară insurmontabilă pentru diverse categorii sociale, pentru firmele din industrie sau pentru economie, în general. În acest sens, atrag atenția autorităților cu atribuții în domeniu că sunt în continuare necesare soluții cu caracter durabil, care să abordeze problema creșterii prețurilor pe termen lung, pentru a nu genera alte probleme mai serioase sau mai costisitoare”, a conchis Iohannis.

 

 

 

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.