Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis dezvaluie detalii despre intalnirile cu Ponta

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit detalii legate de intalnirile sale cu premierul Victor Ponta pe care le considera obligatorii pentru buna colaborare institutionala. El a precizat la Adevarul Live ca nu sunt intotdeauna de acord, dar ca nu au discutii doctrinare sau politice, ci ca discuta pe probelmele concrete ale momentului si ca doreste sa fie informat de premier.

"Am vrut sa fie o relatie de lucru. Eu sunt presedintele Romaniei. Prim-ministrul are atributiile lui. Mi se pare normal sa vorbim pentru ca suntem responsabili de bunul mers al Romaniei. Mi se pare normal sa ne intalnim cand situatia o impune. Nu pot sa imi imaginez cum pot sa lucreze presedintele si premierul pentru Romania daca nu vorbesc impreuna. Vorbim lucruri concrete, nu vorbim politica.

Este iarasi o schimbare de paradigma. Nu la televizor isi dau teme intr-o democratie (n.r. presedintele si premierul) ci se intalnesc discuta, nu trebuei sa avem contract de coabitare, suntem obligati sa ne intalnim ca sa fim informati ca sa nu apara conflicte. Lucrurile au intrat repede intr-o normalitate", a explicat Iohannis.

El a refuzat sa dea un raspuns concret legat ordonanta de urgenta a Guvernului prin care un cetatean ar putea renunta la titlurile academice fara sa dea explicatii si fara sa fie nevoie de aprobarea unei alte institutii. Aceasta ordonanta il vizeaza in mod direct pe premierul Victor Ponta.

"Cu siguranta nu o sa dau replici prin media. Presedintele nu trebuie sa comenteze tot ce se intampla la televizor. Presedintele nu trebuie sa fie analist sau comentator politic. Trebiuie sa dea mesaje pe teme importante, de incurajare ca oamenii sa rezolve ceva, nu sa se distreze.

Nu sunt de parere ca trebuie sa se dea acte normative pentru o persoana", a spus Iohannis.

Temele abordate de Iohannis în primul interviu din 2015:

Iohannis, explicaţii despre propunerile controversate pe tema Justiţiei

Iohannis dezvăluie tema pe care va discuta cu partidele la Cotroceni

Iohannis dezvaluie detalii despre intalnirile cu Ponta

Preşedintele vorbeşte în premieră despre decorarea lui Octav Bjoza

Klaus Iohannis, SEMNAL pentru șeful SRI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.