Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis dezvăluie MIZA alegerilor parlamentare. Atac la politicieni

presidency.ro
iohannis uvt

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că o Românie puternică nu se poate construi dacă nu este reimpusă meritocraţia, subliniind că este nevoie de un Parlament mai bun, mai performant şi mai transparent. 

"Nu cred că putem să construim o Românie prosperă, o Românie respectată dacă nu reuşim să impunem, să reimpunem meritocraţia. Cum să fim credibili în fata altora, dacă pentru a promova este mai important să cunoşti pe cineva decât să ştii ceva. Aşa nu se poate. De aceea, trebuie să eliminăm aceste proceduri care duc la netransparenţă, proceduri care încurajează nepotismul. Trebuie să revenim la o Românie predictibilă, cu proceduri transparente, cu oameni educaţi şi o administraţie şcolară şi universitară eficiente, care se fac pentru societate, nu pentru anumiţi din societate. Toate aceste lucruri vor fi de fapt miza alegerilor parlamentare şi întotdeauna aceste lucruri sunt miza alegerilor parlamentare, fiindcă dacă avem un Parlament performant, atunci şi legea pe care o propune domnul ministru şi care trebuie să clarifice procedurile de doctorat trece şi nu este întoarsă de nişte şmecheri în Parlament. Avem nevoie de un Parlament mai bun, mai performant, mai transparent", a afirmat Iohnnis, la Timişoara, la deschiderea noului an de învăţământ la Universitatea de Vest.

Vezi şi: Iohannis trage un semnal de alarmă: 'Avem o CATASTROFĂ'

El a subliniat că nu există altă modalitate pentru un cetăţean de a face ordine în politică decât votul. 

"De ordine în politică avem nevoie. Oricât de interesantă sau nostimă sau plină de adrenalină ar fi campania electorală, în realitate contează ce votează cetăţenii, fiindcă aia se va întâmpla. Şi eu sunt convins că noi avem nevoie de proiecte politice care ţintesc spre viitor. Avem nevoie de viziune politică. Avem nevoie de oameni politici care vor să construiască o Românie mai bună", a adăugat Iohannis. 

Şeful statului a susţinut că există politicieni care spun că "nimic nu merge, dar ce bine a fost pe vremea lor şi ce tari sunt ei şi ce mari povestitori şi ce proastă este justiţia, că îi încurcă".

Vezi şi: Iohannis, mesaj FERM despre plagiat: Verificări URGENTE

"Avem foarte multe discursuri retrograde, anti-justiţie, revanşarde. Însă toate acestea nu rezolvă nicio problemă a României. Nu rezolvă nici cea mai mică problemă. Ele doar par interesante, pare că sunt oameni preocupaţi de soarta naţiunii, dar în realitate ceea ce trebuie să căutam sunt politicieni care se implică pentru naţiune şi care vor să construiască pentru viitor", a arătat Iohannis. 

El a subliniat, în context, că este nevoie ca studenţii şi tinerii să se implice.

Vezi şi: Klaus Iohannis, apel către studenți: 'Intraţi în partide!'

"Voi trebuie să fiţi o voce puternică ca să spuneţi ce vreţi cu România noastră. Cred că Timişoara, care a dovedit cu prisosinţă în Decembrie '89 că a înţeles ce înseamnă a te ridica şi a spune ce vrei, această Timişoara eu sunt convins că există şi astăzi şi va exista şi în viitor. De aceea, sunt convins că de aici studenţii, tinerii, cadrele universitare se vor ridica cu o voce puternică şi vor spune cum vor să arate viitorul României", a conchis Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.