Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, discuții cu Ciolacu înainte de a pleca la Bruxelles: 'E clar că ţinta de deficit va fi depăşită' / Ce spune despre pierderea fondurilor europene

captura video
iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, în judeţul Tulcea, că este clar că ţinta de deficit de 4,4% din PIB va fi depăşită, însă nu crede că există riscul ca România să piardă fonduri europene.

"Am avut o discuţie (cu premierul înainte de a pleca la Bruxelles - n.r.), cunosc abordările promovate de coaliţie şi de Guvern, este între timp destul de clar că nu va fi atinsă ţinta de deficit de 4,4% din PIB, ci va fi depăşită. Cu cât va fi depăşită - asta va trebui să ne explice Guvernul şi de aceea şi poartă şi aceste negocieri. Părerea mea că o uşoară depăşire a acestei ţinte nu este problematică, dar pe de altă parte ea trebuie să vină mână în mână cu măsuri care cresc gradul de colectare şi care ne duc într-o zonă în care la anul şi în anii care urmează nu mai avem această problemă", a spus Iohannis.

Totodată, şeful statului nu crede că există riscul ca România să piardă fonduri europene.

"Deci trebuie să creştem colectarea şi să ţinem cheltuielile sub control. Aceste chestiuni se discută la Bruxelles şi nu cred că există riscul să pierdem fonduri europene fiindcă aceste discuţii se fac tocmai pentru a găsi o cale comună pentru a atenua deficitul bugetar şi pentru a veni cu soluţii care nu sunt valabile doar acum şi peste două luni, ci soluţii care în ansamblu, pe mai mulţi ani, îmbunătăţesc întreaga situaţie. Eu sper ca Guvernul să vină cu nişte măsuri care fac exact ceea ce am spus acum", a adăugat preşedintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.